Зеленський вважає, що ситуація з епідемією стабілізується

14.04.2020 20:31   -
Автор:

Президент України Володимир Зеленський заявив, що завдяки відповідальності українців у дотриманні карантину, епідеміологічна ситуація в країні стабілізувалася. Про це президент сказав у своєму відео зверненні.
«Аналізуючи статистику захворілих в Україні в останні дні можна відзначити певну стабілізацію. Різкого стрибка не сталося і завдяки свідомості громадян, які постійно дотримуються самоізоляції. І це слід продовжувати», – зазначив Зеленський.
Справді, згідно із офіційною статистикою, кількість хворих в Україні зростає повільніше, ніж в Італії чи Іспанії і число нових заражень на добу суттєво не змінюється уже кілька днів поспіль. За останню добу в Україні було зафіксовано 270 нових випадків зараження на коронавірус, що суттєво не перебільшує середню добову кількість за попередні дні, повідомляє РБК.
Зеленський заявив про стабілізацію ситуації із інфікуванням українців
Втім, Зеленський закликав українців продовжувати дотримання карантину, адже його послаблення може призвести до різкого збільшення випадків захворювання.
«Якщо Італія та Іспанія вже пройшли або проходять пік епідемії, то у нас попереду ключовий, визначальний період. Це саме двадцяті числа квітня. Саме тому важливо на Великдень кожному українцю залишатись вдома», – заявив президент.
Варто нагадати, що від коронавірусу в Україні вже померло 98 людей, тому цілком варто прислухатись до поради і відсвяткувати Паску вдома. Адже Бог не у будівлях і храмах – Він поміж нами!