Зеленський телефонував Путіну

14.02.2020 16:33   -
Автор:

Під час телефонної розмови Президент України Володимир Зеленський обговорив із Путіним процес виконання домовленостей Нормандської зустрічі та можливості проведення наступного саміту. Про це повідомляє інтернет-представництво президента України.
У розмові йшлося про шляхи і способи виконання раніше досягнутих домовленостей. Зеленський поговорив із Путіним і про можливості майбутнього обміну полоненими.
Окремо під час розмови президентів піднімалося питання звільнення утримуваних українських громадян, які перебувають на тимчасово окупованих територіях Донбасу та Криму, а також у Російській Федерації. Також сторони погодилися з необхідністю активізувати роботу на рівні Тристоронньої контактної групи у Мінську задля реалізації досягнутих домовленостей.
Нагадаємо, 9 грудня в Парижі відбувся саміт у нормандському форматі. Україна зобов’язалася імплементувати у своє законодавство т.зв. «формулу Штайнмаєра». Сторони домовилися провести наступну зустріч за 4 місяці.
Зеленський назвав пункти, що є неприйнятними для країни: федералізація, неможливість зовнішнього впливу на вектор розвитку України і неможливість компромісів врегулювання на Донбасі шляхом територіальних поступок.
Картинки по запросу
Днепр.Главное