Зеленський сказав, що Україна не є корумпованою країною

16.02.2020 09:38   -
Автор:

Володимир Зеленський під час свого виступу на 56-й Мюнхенській конференції з питань безпеки заявив, що називати Україну «корумпованою країною» – неправильно, повідомляє ЛІГА.
«… пожалуйста, прекратите говорить, что Украина является коррумпированной страной. Потому что с сегодняшнего дня это уже неправда», – сказал Зеленский.
Нажаль, Президент України все більше відривається від українських реалій, інакше таких гучних заяв він не робив. Замкнення своєї уваги на близькому оточенні і інформації, що йде від нього може створити небезпечну ілюзію, що «все в порядку». Власне, висновки про стан корупції в Україні Зеленский робить на підставі висновків про свою «команду». Але, команда Зеленського – це не вся Україна, тим більше, що думка Зеленського про своє оточення і дії цього оточення – речі різні.
«Подивіться на нашу команду – там є різні люди. Що ми вкрали? Всі гроші, що у мене є, я заробив своїм талантом. І у нас тепер нова команда, і ніхто з нас нічого не вкрав у уряду, у платників податків», – заявив Зеленський.
Картинки по запросу
Наївність (чи свідома неправдивість) тез Зеленського підтверджується хоча б даними соціологічного дослідження, проведеного Центром Разумкова, згідно із яким 69% опитаних українців вважають основною проблемою саме корупцію.
А 13 листопада 2019 року було повідомлено про викриття злочинної групи за участі працівника Офісу Президента, що вимагали хабар у розмірі $300000.