Зеленський розповів про українські проблеми і стосунки з Росією

11.02.2020 17:21   -
Автор:

Про своє бачення українських реалій і міжнародні відносини нашої країни Володимир Зеленський розказав агентству “Інтерфакс-Україна” під час робочої поїздки голови держави до Львівської області.
Президент України відмітив, що не дуже задоволений поведінкою і заявами депутатів зі «Слуги народа», втім їх обрав народ. Всі проходили ретельну перевірку, втім, дехто, як виявилось, підробляв документи. Загалом, Зеленський вважає, що команда хороша, але багатьом не вистачає досвіду.
«Історія з собакою дуже некрасива. Але в цьому випадку давайте подивимося. Я його знаю, я з ним спілкувався, він працював в нашому штабі, він історик, аспірант в Інституті Шевченка. Розумна людина, але дуже молода. Я завжди підтримую молодих людей, але бачимо, що буває», – сказав Зеленський, коментуючи заяву депутата Брагара.
Картинки по запросу
Сам Зеленський розглядає владу не як спосіб збачаченя чи впливу, а як можливість для нього «увійти в історію». Саме через це він і став президентом – щоб покращити життя українців. Заради цього він багато працює – на сон, зізнався Володимир Олександрович, у нього лишається всього 6 годин. Втім, покращення життя українцям чекати варто ще не скоро, адже реформи швидко зробити не можна, а наповнення бюджету прямо залежить саме від них.
«Шахтарі, вчителі, медики – ми повинні їм збільшувати заробітні плати, так. Але є бюджет. Що ми можемо з вами? Звідки збільшені зарплати та пенсії? Збільшити податки до бюджету. Ми ж не можемо просто друкувати гроші», – пояснив Президент.
На питання з приводу припинення вогню на Донбасі Зеленський відповів, що скоро це питання не вирішиться і всією інформацією він ділитись не буде:
«На жаль, на це питання я не можу вам сказати всю правду. Впевнений, що ми досягнемо миру, впевнений дійсно. Щодня, починаючи з Мінських угод, це такі політичні капкани, коли ти можеш втратити рейтинг. Але вони вже зрозуміли, що я не боюся втратити рейтинг».
Картинки по запросу
Щодо Росії і її планів Зеленський визначився однозначно, зазначивши, що метою нашого сусіда є відновлення СРСР, збільшення своєї території за рахунок менш сильних держав. Питання українського Криму не закрито і Президент запевнив, що робота в цьому напрямку ведеться, втім, знову, про деталі плану говорити відмовився.
Щодо гучних законопроектів, спрямованих на регулювання діяльності ЗМІ, Зеленський зауважив на важливості ролі журналістів у політичному житті країни і він ніяким чином не планує обмежувати їх чи утискати. Втім, наголосив Президент, актуальною проблемоє є розповсюдження неправдивої інформації, «фейків», що розколюють суспільство, нагнітають протистояння і заважають реформам.
«У мене немає жодного бажання втручатися в чесну роботу журналістів. Фейки ж – зовсім інше питання… Журналістика – це інше. Чесна журналістика – це кайф. Журналістика несе в собі повагу, журналістика – це сильна альтернативна влада, це такий окремий склад мислення людей. Я завжди ставився до цього з повагою», – зауважив Володимир Олександрович.
Днепр.Главное