Зеленський попросив скасувати “VIP-палати” для чиновників

27.03.2020 10:37   -
Автор:

Нещодавно повідомлялось про те, що лікарні Києва отримали наказ про підготовку окремих палат і умов для прийняття «особливо важливих» пацієнтів.
BBC News Україна повідомляє із посиланням на речницю президента Юлію Мендель, що Володимир Зеленський у розмові із мером Кличком попросив його відмінити виданий КМДА наказ і скасувати привілеї на лікування в умовах епідемії.
“Володимир Зеленський дійсно мав розмову з Віталієм Кличком і попросив його скасувати будь-які VIP-палати, які мають особливі умови для перших осіб”, – зазначила вона.
На поширену в ЗМІ інформацію про облаштування особливих умов для чиновників, сам Кличко відреагував заявою про те, що перші особи держави завжди вимагають охорони.
Зеленский ожидал, что США опубликуют лишь свою часть разговора ...
“Мова про те, що на випадок захворювання перші особи держави повинні мати певні умови, окремі палати, щоб поряд знаходилася державна охорона. Така практика була завжди і не тільки в Україні”, – пояснив мер Києва. Він також додав, що відповідний наказ у Києві було видано через розпорядження Державної служби охорони, МОЗ і звернення на їх підставі Державного управління справами при президенті.
Таким чином, виходить, що наказ про «особливе» лікування чиновників і «перших осіб» держави був виданий підконтрольними Зеленському структурами, але через розголос у ЗМІ Президент України вирішив реабілітуватись. Аби дана інформація не була поширена, ймовірно, чиновники б таки отримали «кращі умови».
Стало соромно? Можливо… Але скоріше – страх втратити підтримку.