Зеленський пообіцяв пільгові канікули іноземним інвесторам

23.01.2020 13:53   -
Автор:

Президент України Володимир Зеленський під час свого візиту на Всесвітній економічний форум у Давосі 22 січня анонсував безпрецедентні пільги для іноземних інвесторів.
За інформацією на сторінці Офісу Президента України, Зеленський хоче, щоб Україна стала «інвестиційною Меккою Східної та Центральної Європи».
Зокрема, Зеленський заявив, що для інвесторів, які вкладатимуть в українські проекти понад $100 млн., уряд призначить персонального «опікуна», який допомагатиме інвесторам взаємодіяти з українською владою.
«Ми зараз підготували нову програму, яка називатиметься Investment nanny. Про що це говорить? Кожному інвестору великої компанії, яка приведе в Україну $100 мільйонів більше, ми забезпечимо окремий контракт з державою. Саме держава вас захищатиме. У вас буде менеджер – investment nanny, який розмовляє п’ятьма мовами, і 24/7 цей менеджер буде з вами працювати – будь-яке питання, будь-яка проблема вирішуватиметься в контакті з цим менеджером, і не буде жодної проблеми», – повідомив Президент.
Ще однією пропозицією Володимира Зеленського була можливість надання «пільгових канікул» для іноземних інвесторів у вигляді звільнення від податку на прибуток:
«Всім інвеcторам, які готові включитися у велику приватизацію на суму $10 млн і більше, ми даємо податкові канікули – ви не будете сплачувати 5 років податок на прибуток», – заявив Володимир Зеленський.
Деякі українські бізнесмени вже відреагували на такі гучні заяви. Як повідомляє НВ-бизнес, український бізнесмен Олександр Ярославський, керівник фінансової групи DCH, який мав нагоду безпосередньо поспілкуватися із цього приводу з Прем’єром Гончаруком, сказав:
«Иностранные инвесторы — хорошо, мы — за. Но не надо забывать, что есть и местные ребята».
Ярославський додав, що він ставив питання Гончаруку про те, чи будуть для українських інвесторів створені такі ж сприятливі умови, на що Прем’єр відповів ствердно.
Нагадаємо, що вже цього року саме Ярославський будуватиме аеропорт в Дніпрі.
Пропозиції Зеленського цікаві і гучні, втім розповідав усе це він майже порожньому залу, на чому акцентував Тарас Березовець на своїй сторінці у Фейсбук.

600
Днепр.Главное