Здивований Зеленський здивував своїм здивуванням

15.08.2020 12:15   -

Якщо на протести білорусів Зеленський намагався ніяк не реагувати, то на передачу Лукашенком “вагнерівців” Путіну, президент України Володимир Зеленський здивовано й збентежено відреагував: «це дивно, некоректно й точно неприйнятно в дружніх міждержавних відносинах».

Здивований Зеленський засмутився: “Вважаємо таке рішення, м’яко кажучи, несправедливим, таким, що не відповідає духу відносин між Україною та Білоруссю, заснованих на принципах поваги і взаємної допомоги”.

Цензор нагадує, що передувало здивуванню шостого президента “несподіваною” поведінкою Лукашенка, який передав бойовиків, котрі вбивали українців, не мирному новому українському президенту, а Путіну, якому в очі з надією зазирав Зеленський:

Нагадаємо, вночі 29 липня в Білорусі затримано 32 іноземних бойовиків. За даними білоруського державного інформагентства БЕЛТА, це росіяни з ПВК “Вагнер”. Вони прибули до Білорусі, щоб дестабілізувати обстановку напередодні президентських виборів.

Частина затриманих значаться в базі “Миротворця” як такі, що воювали на Донбасі і в Сирії. Російський терорист Захар Прилєпін підтвердив, що серед спійманих у Білорусі найманців є колишні бойовики його “батальйону”.

Президент Білорусі Олександр Лукашенко скликав у зв’язку із затриманням бойовиків екстрене засідання Ради безпеки. Він доручив звернутися до державних органів Росії з приводу затриманих під Мінськом російських бойовиків, “щоб вони пояснили, що відбувається”, заявив про “брудні наміри” росіян і доручив звернутися до російських ЗМІ, щоб ті “пургу не гнали”.

Крім цього, Білорусь попросила Україну перевірити, чи причетні затримані бойовики до скоєння злочинів на території нашої країни.

14 серпня Білорусь видала Російській Федерації 32 бойовиків ПВК “Вагнер”, проігнорувавши запит України на їхню екстрадицію.