Завтра у Дніпропетровську запрацює комісія, яка вирішуватиме долю МАФів

15.02.2016 15:12   -
Автор:

Комісію буде створено при департаменті споживчого ринку та сфери послуг міськради. До її складу увійдуть не тільки профільні керівники та чиновники, але й підприємці і представники громадськості. Останні самостійно приймуть рішення, кого делегують у склад даної комісії.
Про це повідомляє Інтернет-видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ» з посиланням на прес-службу міськради.
Збираючись не рідше, аніж один раз на тиждень, комісія вирішуватиме подальшу долю тимчасових споруд у місті. По-перше, члени комісії визначать місця локації, де у Дніпропетровську припустиме розміщення кіосків та торгівельних павільйонів. По-друге, на їх розсуд виноситимуться питання укладання із підприємцями договорів.
Читайте также:В Днепропетровске сносят МАФы возле ж/д вокзала (ФОТО).
«У нас є реєстр розміщення усіх торгових точок. Від сьогодні підприємцям дозволено укладати договори на тимчасові споруди. Саме комісія вирішуватиме, укладати договір на 6 місяців чи зносити МАФ. Вони прийматимуть рішення абсолютно по всім тимчасовим спорудам», – зазначив в.о. начальника департаменту споживчого ринку і сфери послуг Дніпропетровської міської ради Дмитро Терент’єв.
Робота із укладанням договорів із підприємцями проходитиме у два етапи. В ході першого в законне поле вводитимуть ті тимчасові споруди, що мають бодай якісь дозвільні документи на роботу і не порушують норм благоустрою. В ході другого етапу, вирішуватимуть подальшу долю тих кіосків і павільйонів, що перешкоджають пересуванню жителів Дніпропетровська, чи розташовуються на «червоній лінії».
Разом з тим демонтаж незаконно встановлених МАФів, власники яких отримали приписи-попередження і ніяк на них не відреагували, продовжується. На сьогодні у Дніпропетровську прибрано близько 50 кіосків, додають у департаменті.
Читайте также: В Днепропетровске исчезли киоски возле Славянского базара (ФОТО).