Завтра біля міськради проведуть акцію «Впливай на бюджет свого міста»

27.07.2016 17:11   -
Автор:

28 липня 2016 року, з 11.00 до 15.00, за адресою м. Дніпро, пр. Дмитра Яворницького, 75 (біля будівлі Дніпропетровської міської ради), Дніпропетровською обласною громадською організацією «Дніпропетровський координаційно-експертний центр з питань регуляторної політики» буде проведена вулична акція «Впливай на бюджет свого міста!».
Про це повідомляє Інтернет-видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ» з посиланням на прес-службу організації.
Метою акції є підвищення поінформованості та привернення уваги мешканців Дніпра до проблем місцевих бюджетів, а також спонукання місцевої влади до підвищення прозорості та забезпечення реальної участі громадськості в бюджетному процесі.
У ході здійснення акції буде проведено:
– інформування мешканців міста з основних питань місцевих бюджетів та результати першої в Україні комплексної оцінки місцевої соціально-економічної та бюджетної політики 17 українських міст (за методикою ПУД – публічність, участь, доброчесність). Усі зацікавлені особи зможуть отримати буклети «Де твої гроші в місцевому бюджеті?» та пам’ятку «Як контролювати свої гроші в місцевому бюджеті: 10 порад для активних мешканців», а також особисті консультації та роз’яснення стосовно місцевих бюджетів від активістів організації. Для більшого привернення уваги та візуалізації проблем місцевих бюджетів буде проведено перфоманс «Бюджет міста – це твій бюджет» (початок о 13.00).
– залучення дніпрян до участі в бюджетному процесі. Зокрема, жителі міста зможуть заповнити форму бюджетної пропозиції до бюджету міста Дніпро 2017 року. Діапазон пропозицій до бюджету може бути широкий – ремонт дороги, встановлення освітлення чи дитячого майданчику на конкретній вулиці чи дворі, організація тематичного фестивалю для туристів, проведення заходів з популяризації енергозбереження тощо. Паралельно з акцією, бюджетні пропозиції від жителів міста будуть збиратися за аналогічною формою в режимі он-лайн до 31 липня на сайті організації www.dcecrp.ho.ua а також у соціальній мережі Facebook https://www.facebook.com/NGO.DCECRP. Усі зібрані таким чином пропозиції містян будуть систематизовані та у формі звернення громадян скеровані до Дніпропетровської міської ради. Активісти нашої організації забезпечать громадський контроль за розглядом пропозицій та будуть інформувати громадян про врахування поданих пропозицій.
Довідка. Акція «Впливай на бюджет твого міста!» проводиться одночасно учасниками партнерства «За прозорі місцеві бюджети!» в 17 містах різних регіонів України, у рамках ініціативи «Громадянське суспільство та ЗМІ – за прозорі місцеві бюджети!». Ініціатива виконується Одеською обласною організацією ВГО «Комітет виборців України», Фундацією «Відкрите суспільство» та громадським партнерством «За прозорі місцеві бюджети!», за фінансової підтримки Європейського Союзу та Посольства Фінляндії в Україні.