Завдяки судовому рішенню Facebook коштує вже понад трильйон доларів

29.06.2021 12:41   -

У понеділок, 28 червня, ринкова капіталізація Facebook вперше перевищила трильйон доларів. Гігант соціальних мереж став п’ятою американською компанією, що досягла цього рубежу, приєднавшись до Big Tech Apple, Microsoft, Amazon і Alphabet, материнської компанії Google, – повідомляє CNBC,

Акції компанії подорожчали на 4,2% до $355,64 після того, як суд у Сполучених Штатів відхилив антимонопольний позов проти Facebook, який намагався змусити компанію продати Instagram і WhatsApp.

Facebook отримує майже весь дохід від персоналізованої реклами, яку показують користувачам соціальних мереж Facebook і Instagram. Компанія також має швидко зростаючий бізнес в області апаратного забезпечення, де вона створює такі продукти, як пристрій для відеодзвінків Portal, гарнітури віртуальної реальності Oculus і розумні окуляри, які повинні бути випущені у 2021 році.

Facebook провів первинне публічне розміщення акцій в травні 2012 року, дебютувавши з ринковою капіталізацією в $104 млрд.

Компанія зазнала колосального падіння на 19% у 2018 році після публікації невтішних даних про доходи і користувачів за ІІ квартал року. Це падіння відбулося на тлі низки скандалів, в тому числі витоку даних, фейкових новин і, в першу чергу, скандалу з Cambridge Analytica.

Попри скандали, Facebook вдалося прийти в норму і продовжити зростання своєї користувальницької бази, а також неухильно збільшувати середній дохід на користувача.

Раніше цього місяця Microsoft Corp стала другою публічною компанією у США після Apple, капіталізація якої подолала позначку у $2 трлн.