Затримання Корбана може призвести до консолідації всіх сил спротиву, – експерт

31.10.2015 23:50   -
Автор:

Затримання лідера УКРОПу Геннадія Корбана може призвести до контрреволюції або ж до продовження революції та боротьби за трансформацію нинішнього режиму.
У цьому переконаний політичний експерт аналітичної групи «Левіафан» Валентин Гладких, передає видання “ДНЕПР. ГЛАВНОЕ“.
Він вважає, що останні події консолідують всі сили спротиву. При цьому, на думку експерта, йдеться не лише про членів УКРОПу, а також про «Свободу» та інші політичні партії. «Це відображатиме популярну в народі думку про те, що нинішній режим не є ефективним та реформаторським, і його має бути якщо не змінено, то трансформовано», – заявив Валентин Гладких.
За словами експерта, помилково буде представляти цю ситуацію як персональний конфлікт Порошенка з Коломойським і Корбаном. «Це конфлікт людей, котрі дорвалися до влади, з уже третьою за рахунком політичною силою, яка відображає погляди тієї частини суспільства, що виступає проти нинішнього стану речей», – стверджує Гладких.
На його думку, «президент не може ніяк зрозуміти, що боротьбу з корупцією слід починати з власних соратників, аби суспільство це зрозуміло. А коли для політичних опонентів – закон, а для своїх – все, то це не можна назвати боротьбою з корупцією».
Утім, політичний експерт наголошує: затримання Корбана не буде нищівним ударом по партії УКРОП. Ті, хто інспірував останні події, мусять усвідомити, що ця партія є тією платформою, яка об’єднала людей, налаштованих критично й опозиційно щодо влади, і результати виборів по всій країні це довели, стверджує Валентин Гладких. «Якщо хтось думає, що коли Корбан зникне – проект розсиплеться, то це помилка. Навпаки:відбудеться консолідація, і наслідки цього можуть бути для влади доволі сумними», – підсумовує Гладких.
Читайте також: Політики демократичного табору підтримали «УКРОП»