Затримали власника підприємств у Бердянську, який постачав росіянам будматеріали для зведення укріпрайонів

02.04.2024 14:48   -

У Києві СБУ затримала власника декількох підприємств у Бердянську, який постачав до РФ будматеріали для зведення укріпрайонів у тимчасово окупованих південних регіонах України. Про це повідомляє 49000 із посиланням на Службу безпеки України.

Було встановлено, що колаборант після окупації Бердянська почав співпрацювати з ворогом. Підприємець почав постачати російським компаніям пісок, щебінь та цемент для будівництва фортифікаційних споруд на південному фронті. Насамперед – це масове виробництво протитанкових залізобетонних конструкцій, більш відомих як “зуби дракона”.

Згодом чоловік виїхав до Києва, звідки продовжив керувати незаконним бізнесом у тимчасово окупованій частині Запорізької області. Для цього він залишив там повний склад свого топ-менеджменту та налагодив з ними дистанційний режим комунікації.

Саме за вказівкою підприємця його підлеглі у Бердянську “перереєстрували” підконтрольні місцеві підприємства за російським “законодавством”. Після цього вони почали регулярно поповнювати бюджет Росії у вигляді сплати до нього “податків”.

Наразі підприємцю-колаборанту повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 111-1 КК України (Провадження господарської діяльності у взаємодії з державою-агресором, незаконними органами влади, створеними на тимчасово окупованій території, у тому числі окупаційною адміністрацією держави-агресора), та відправлено під варту.

За матеріалами 49000.