Захищав Україну від загарбників: на війні загинув Герой з Дніпропетровщини

10.05.2024 12:04   -

Безжальна війна продовжує забирати в нас найкращих: справжніх патріотів, національно свідомих українців, завзятих, самовідданих, мужніх. Стало відомо, що 30 квітня 2024 року в районі населеного пункту Урожайне Донецької області під час виконання бойового завдання, загинув гранатометник стрілецького батальйону Віталій Щербина. Про це повідомляє «Наше місто» з посиланням на Покровську територіальну громаду.

Народився Віталій Васильович 5 грудня 1990 року в селі Катеринівка. Навчався в Катеринівській середній школі з 1997 по 2006 рік.

«Віталій був сором’язливий, доброзичливий,  чуйний,  привітний, мав широке коло спілкування серед однокласників, цінував дружбу і вмів дружити. Після закінчення 9 класу продовжив навчання у Дніпропетровському училищі залізничного транспорту», – йдеться у повідомленні.

З 2010 по 2011 рік була строкова служба у лавах Збройних сил України. Повернувшись у рідне село працював 8 років у ТОВ «Славутич». З квітня 2014 року по березень 2015 рік приймав участь в проведенні антитерористичної операції в Донецькій та Луганській областях.  Мав статус учасника бойових дій. Торкнувшись пекла війни в 2014 році, він не залишився осторонь і під час повномасштабного вторгнення окупантів і вже 12 березня 2022 року прийшов на призовний пункт. Більше двох років Віталій Васильович мужньо стояв на захисті територіальної цілісності України.

30 квітня 2024 року в районі населеного пункту Урожайне Донецької області під час виконання бойового завдання, залишаючись вірним військовій присязі солдат, гранатометник стрілецького батальйону Віталій Щербина героїчно загинув.