Західна преса викрила ще одну подружку Путіна у Німеччині, яка роками працювала на Газпром, перебуваючи на високих посадах

18.04.2022 16:17   -

Міністр-президент федеральної землі Мекленбург-Передня Померанія отримувала гроші від «Газпрому» під виглядом екологічного фонду.

Член правлячої Соціал-демократичної партії Німеччини Мануела Швезіг опинилася у центрі скандалу, пов’язаному із роботою на Кремль. Видання Welt отримало інформацію, зокрема копії документів про співпрацю німецького регіону, який очолює Швезіг, із компанією «Газпром».

У федеральній землі Мекленбург-Передня Померанія, яку очолює на посаді міністра-президента соціал-демократка Мануела Швезіг, 2021 року був заснований екологічний фонд, який формально боровся з кліматичними змінами.

Мануела Швезіг була неоднаразово звинувачена у контактах з колишніми співробітниками та агентами таємної політичної поліції Штазі. Активні контакти Швезіг з кадрами Штазі були зафіксовані у 2008—2014 рр.

Manuela Schwesig: „Wer sie kritisiert, grüßt demnächst aus der Wüste“ - WELT

Тісну співпрацю Швезіг з Nord Stream 2 AG доводять сотні електронних листів і документів, опублікованих відповідно до Закону про екологічну інформацію.

ЗМІ виявили, що цей фонд фінансувала російська державна компанія «Газпром», і саме інтереси цієї компанії він лобіював на федеральному та загальноєвропейському рівнях. Саме на території Мекленбургу, у громаді Лубмін розпочинається газопровід «Північний потік-2», який Московія використовувала як інструмент геополітичного шантажу та тиску на Євросоюз.

Manuela Schwesig reist erneut nach Russland
2018 рік: “Мекленбург-Передня Померанія прагне тісного контакту з Росією, яка залишається економічно та політично ізольованою через триваючий конфлікт в Україні”.
“під час чотириденної поїздки, під час якої її(Мануелу Швезіг) супроводжують міністр енергетики Крістіан Швахен (СДПН) і держсекретар з економічних питань Стефан Рудольф (ХДС), дружні зв’язки з російським регіоном-партнером Ленінградом будуть розширені. зміцнюватимуться та розвиватимуться ділові контакти.”
“Росія є важливим партнером, сказала вона перед поїздкою. 
«Я твердо переконана, що економічне співробітництво, спільний обмін і критичний діалог – це правильний шлях», – сказала Прем’єр-міністр, пояснюючи зусилля налагодити регулярні контакти. 
У листопаді 2018 року, невдовзі після третього Дня Росії в Ростоку, Росія і Мекленбург-Передня Померанія домовилися про тіснішу економічну співпрацю. 
За словами Швезіг, це включало галузі авіації, оцифрування та вітроенергетики.”

Також стало відомо, що ця організація (по суті «Газпром») готував Швезіг частину її виступів у парламенті, а також інтерв’ю для газ.

Британське видання The Times дізналося, що опозиційні партії Мекленбургу – ХДС, Зелені та Партія вільних демократів – створили комісію, яка розслідуватиме цю історію, намагаючись виявити, наскільки росіяни мали вплив на керівництво федеральної землі, зокрема через екологічний фонд.

Правоцентристська опозиція закликала керівницю федеральної землі Мекленбург-Передня Померанія піти у відставку.

Нагадаємо, що після початку повномасштабної російсько-української війни проєкт «Північний потік-2», який був добудований, але ще не пройшов сертифікацію, зупинили. Але президент Польщі Анджей Дуда заявив, що цього мало – і газопровід має бути взагалі демонтований.

Ukraine-Krieg: Schwesig distanziert sich von Schröders Russland-Connection  | Nordkurier.de
Manuela Schwesig & Franziska Giffey: Wahlsiege in MV und Berlin