Загід Краснов подав до суду на дніпровське видання

05.11.2020 10:43   -

Один із кандидатів на посаду міського голови Дніпра – Загід Краснов – обурився публікаціями видання “Наше місто”, вважаючи їх неправдивими. Зокрема, дуже роздратували Краснова статті про підкуп виборців та інші порушення виборчого законодавства.

Загид Краснов подал в суд на сайт «Наше місто». Не нравится ему то, что мы написали о подкупе избирателей на выборах. Как будто не было продуктовых пакетов в Самарском районе, каруселей на Фрунзенском и на Солнечном, скупок голосов по общагам горного и много другого. Мы, конечно, к судам всегда готовы. Это часть нашей профессии“, – повідомив на своїй сторінці керівник видання Олексій Безуглий.

Зрозуміло, що звинувачення у незаконних махінаціях кандидату не подобаються, адже шкодять його рейтингу. З іншого боку, публікації видання “Наше місто” спиралися не на домисли авторів чи редакції, а на свідчення людей та певні факти – сьогодні соціальні мережі дають багато матеріалу для викриття шахраїв і політиків. Тож, у чому Краснов хоче викрити видання?

Конкретно йдеться про статтю “Нашого міста” (хоча насправді стаття опублікована на сайті “Днепр оперативный”) під назвою «Старі методи в силі: Загід Краснов підкуповує виборців продуктовими наборами з крупами (Фотофакти)» – про це відомо з ухвали Кіровського районного суду Дніпра, опублікованої у Єдиному держреєстрі судових рішень, а також з позову політика. Примітно, що автор згаданої статті Катерина Давиденко посилається на допис у Фейсбуці від дніпрянки Ольги Гриценко, тож Загіду Краснову було б доцільніше звинуватити в брехні жінку, що поширила інформацію в соціальних мережах.

111

Олексій Безуглий заявив, що приймає виклик Краснова і готовий відстоювати честь видання у суді. При цьому Олексій підкреслив, що Краснову треба бути готовим відповісти на зустрічні питання, що цікавлять дніпрян:

… мы верим, что Краснов не будет прятаться за адвокатов, а сам придёт на заседание суда и публично ответит на наши вопросы:- при каких обстоятельствах он был взят под стражу в 2012 году- сколько земли было украдено у города, пока он был «директором горсовета»- сколько десятков миллионов гривен, было украдено через АНД райсовет, которым руководил Алексей Пермяков, соратник и друг, на которого до недавнего даже был оформлен Порш Каен с «фартовыми» номерами 5555- сколько налогов было уплачено с отжатой/арендованной земли на Воронцовке,- какие отношения его связывают с секретарем горТВК Андреем Баско и по чьему заданию он находился в АНД ТВК, когда его в Комиссии ждала очередь из сотен людей“, – написав Безуглий.

Наше видання також неодноразово повідомляло про звинувачення у порушенні виборчого законодавства та махінацій з боку Загіда Краснова, про що люди активно пишуть у соціальних мережах.