“За Україну, за її волю, за честь, за славу, за народ!” 12 грудня – День сухопутних військ України

12.12.2020 12:59   -

12 грудня Україна відзначає День сухопутних військ. Це свято з’явилося в 1997 році, за рік після завершення формування сухопутних військ ЗСУ.

Цю дату відзначають всі види сухопутних військ: механізовані, танкові, ракетні війська, артилерія, армійська авіація, війська протиповітряної оборони, десантно-штурмові війська і війська спецпризначення.

Його встановлено згідно з Указом Президента від 18 жовтня 1997 року «враховуючи заслуги Сухопутних військ України як найчисленнішого виду Збройних сил України у забезпеченні обороноздатності держави», – повідомляє Укрінформ.

Сухопутні війська ЗСУ були сформовані у складі Збройних сил України на підставі Указу Президента відповідно до статті 4 Закону “Про Збройні сили України” у 1996 році. За своїм призначенням та обсягом покладених на них завдань Сухопутні війська відіграють вирішальну роль у виконанні ЗСУ своїх функцій як у мирний, так і воєнний час.

День сухопутних військ України

Міністр оборони Андрій Таран, головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак і начальник Генштабу ЗСУ Сергій Корнійчук привітали військовослужбовців Сухопутних військ Збройнил Сил України із професійним святом.

Ці привітання розміщені на сайті Міністерства оборони України.

“Сухопутні війська завжди були і залишаються головним носієм бойової могутності незалежної української держави. Як найчисельніший вид Збройних Сил України, у 2014 році особовий склад Сухопутних військ відіграв вирішальну роль у протистоянні російському агресору. Підрозділи “сухопутки” й надалі останніми роками тримають головне бойове навантаження в районі проведення операції Об’єднаних сил”, – підкреслив Міністр оборони.

Зі свого боку Хомчак зауважив, що Сухопутні війська складають основу ЗСУ та ООС і несуть головний тягар війни.

“Захищаючи державний суверенітет та незалежність України, мир та спокій рідних і близьких у тилу, ви самовіддано сьомий рік поспіль 24/7 стримуєте ворога. Вам у цьому допомагають мужність, хоробрість та самопожертва. Щиро дякую ветеранам Сухопутних військ за вагомий внесок у розбудову Збройних Сил України”, – наголосив головнокомандувач ЗСУ.