За сучасною технологією: у Дніпрі розмічають пішохідні переходи пластиком

05.08.2021 11:50   -
Автор:

У Дніпрі продовжують оновлювати розмітку проїжджої частини. Минулої ночі спеціальна бригада працювала на просп. Мануйлівському. Там розмітили близько десяти нерегульованих пішохідних переходів. Після цього у планах оновити усю дорожню розмітку на проспекті.

«Раніше тут розмітка була фарбою, і гарантійний термін вже закінчився. Тому настав час її оновити. Зараз використовуємо технологію холодного пластику, оскільки термін його експлуатації значно довший – до трьох років. Окрім того, таку розмітку краще видно ввечері, вночі. Переважно наносимо її на автошляхах з інтенсивним трафіком. Нещодавно вона вже з’явилася на просп. О. Поля, Б. Хмельницького, вул. Січових стрільців, пл. Троїцькій. Також плануємо її наносити по вул. Набережній Перемоги (від просп. Героїв до Південного мосту), вул. Космічній тощо», – розповів начальник технічного відділу КП «Транспортна інфраструктура міста» ДМР Михайло Солярчин.

Зі свого боку робітник підрядної організації Андрій Явтушенко зазначив: «Працюємо вночі, коли неінтенсивний рух машин. Це зручно як для водіїв, так і для нас, оскільки більш продуктивна робота виходить – мінімум машин і пішоходів. До складу пластику входять спеціальні кульки, які мать гарний ефект світловідбивання, тобто пішохідний перехід гарно видно».