За рахунок фонду Геннадія Корбана придбали німецький надсучасний безпілотник для оборони України

17.04.2022 11:04   -

Німецька компанія Quantum уперше поставила в Україну військовий безпілотник для коригування артилерії. Його придбали з ініціативи Військової адміністрації Дніпропетровської області за рахунок фонду Геннадія Корбана для потреб ТРВ.

Про це повідомив Юрій Бутусов на своїй сторінці у Facebook.

Вартість літака – близько 200 тисяч євро. Завдяки швидкому укладенню контракту, “Vector” вже в Україні, і скоро будуть проведені випробування в бойових умовах фахівцями одного з добровольчих підрозділів, який взаємодіє з ТРО Дніпра і точно вражає російські війська артилерійським вогнем.

“Завдяки швидкому укладанню контракту, Вектор вже в Україні, і скоро буде проведено випробування у бойових умовах фахівцями одного з добровольчих підрозділів, яке взаємодіє з ТРО Дніпра, і яке точно вражає російські війська артилерійським вогнем. Безпілотник Vector з вертикальним злітом та посадкою, та оптико-локаційною станцією HD-40LV з лазерним далекоміром – надсучасний безпілотник, який має велику перевагу над будь-якими російськими безпілотниками такого класу. Гідний конкурент для нашоі Лелеки-100 та польського Fly eye-3. Випробування Квантуму проведені вже в Україні, скоро будуть на фронті. Масові поставки таких Векторів зможуть насичити війська сучасними засобами корегування. Це значна подія. Але продовжуємо активну роботу щодо сприяння масовому виробництву Лелек, це стратегічний пріоритет для України.”. – Вказано в повідомленні.