За підтримки Бориса Філатова в міській лікарні №2 з’явилося унікальне медичне обладнання

13.10.2015 16:43   -
Автор:

Завдяки спільному проекту «Фонду оборони країни», організованого за підтримки Бориса Філатова та опікового центру Дніпропетровської міської лікарні №2, у нашому місті з’явилося унікальне обладнання – сучасна система ультразвукової діагностики. Новий апарат дає можливість лікарям опікового цента лікарні проводити передопераційну підготовку на тому рівні, на якому вона проводиться в Європі, зменшуючи кількість часу, витраченого на операцію, і відповідно, зменшуючи кількість зруйнованих тканин. Проект реалізований завдяки Уряду Швеції, який виділив мільйон шведських крон (2,65 млн.грн) на закупівлю обладнання.
Про це повідомляє видання “ДНЕПР. ГЛАВНОЕ”.
– Я хотів би висловити величезну подяку шведському уряду і голові правління Фонду оборони України Павлу Хазанову, – заявив лідер політичної партії «УКРОП» Борис Філатов. – Створивши Фонд оборони країни ми систематично з першого дня тієї страшної весни минулого року, займалися допомогою пораненим, допомогою солдатам. Займалися щодня і цілодобово, і ночами. У Фонду величезна кількість хороших справ, і я щиро пишаюся, що стояв біля витоків його створення. І подібного роду перехід на більш високий рівень співпраці говорить про те, що Фонд і далі працюватиме, Фонд і надалі допомагатиме армії, нашим хлопцям, лікарням, – повідомив Борис Філатов.
За словами голови правління Фонду оборони країни Павла Хазана, передача апарату УЗД опіковому центру, – це тільки перший, але дуже важливий етап проекту.
– Опіковий центр – це унікальний центр. Тут були зроблені сотні операцій для солдатів і офіцерів, які надійшли сюди з фронту з дуже важкими пораненнями. Завдяки рукам професора Слісаренко та його учнів, а також колег, вдалося врятувати життя сотням українських героїв. Причому врятувати не тільки життя, але і кінцівки. Ці люди зараз реабілітуються і поправляються, – розповів Павло Хазан. Він також повідомив, що обладнання такого рівня в лікарні ще не було. Представники Фонду змогли переконати шведський уряд в необхідності такого проекту, адже він не тільки допоможе врятувати сотні життів, але і зробить величезний внесок у розвиток школи опікового центру, який очолює професор Слісаренко.
Завідувач опіковим центром Сергій Слісаренко розповів, що сьогодні центр обслуговує всю територію області з населенням 3500000 чоловік. Саме тут виявляються найважчі пацієнти з опіками, з травматичними ранами. За останні два роки в центрі пролікували більше ніж 250 постраждалих в зоні АТО. Фактично на 100% зберегли хлопцям кінцівки за рахунок тих унікальних технологій, якими володіє центр термічної травми та пластичної хірургії. Це реконструктивна хірургія, яка побудована на пересадці тканин, включаючи мікрохірургічну техніку. – Той апарат, який ми сьогодні отримали, дуже допоможе нам у майбутньому. В цілому проект – це близько 2500000 гривень, куди увійшов операційний стіл, обладнання, набір мікрохірургічного інструментарію для проведення цих унікальних операцій. І в тому числі, один з апаратів – контроль кровообігу в тканинах, налаштований спеціально на вивчення поверхневої судинної мережі і магістрального кровотоку. Апарат, який з’явився в нашій лікарні – єдиний на території СНД. Це апарат не для апарату, а апарат для результату. Наші фахівці навчалися в Європі і готові працювати на новому обладнанні, – пояснив Сергій Слісаренко.
Приклад Бориса Філатова, завдяки якому вже сьогодні вирішуються багато проблем медичної галузі Дніпропетровська, свідчить про те, що системні зміни в медицині нашого міста настануть тільки тоді, коли міська влада буде про них думати і робити конкретні кроки щодо поліпшення ситуації. А не як зараз, обіцяти багато і впроваджувати шалені реформи на благо особистого збагачення панів Вілкула та Яценюка, які під виглядом поліпшень сьогодні попросту знищують медичну галузь в Дніпропетовську.