За минулу добу на Донбасі 1 військовий загинув, а ще 3 – отримали поранення

14.04.2021 07:18   -

За добу 13 квітня російські найманці на Донбасі здійснювали чергові обстріли українських позицій, через що 1 військовий загинув, а ще 3 отримали поранення.

У передмісті населеного пункту Майорськ БПЛА противника, перетнувши лінію розмежування, здійснив скидання гранат на позиції наших підрозділів, внаслідок чого один військовослужбовець отримав поранення, несумісне з життям… Внаслідок ворожих обстрілів, за минулу добу, 3 військовослужбовці Збройних Сил України отримали поранення. Воїнам надано необхідну медичну допомогу та доправлено до лікувального закладу“, – повідомляє прес-служба ООС.

Загалом, за минулу добу терористи здійснили 5 збройних провокацій на Донбасі. Для обстрілів бойовики використовували міномети, гранатомети,

Зокрема, в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ», неподалік населеного пункту ПІВДЕННЕ, російсько-окупаційні війська обстрілювали позиції українських захисників із заборонених Мінськими домовленостями мінометів 82-го калібру, а біля селищ ЗАЙЦЕВЕ та КАТЕРИНІВКА – з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї“, – уточнює прес-служба.

Станом на 7 годину ранку, 14 квітня, з боку російсько-окупаційних військ було зафіксовано 2 порушення режиму припинення вогню. Так, неподалік населеного пункту Світлодарськ, ворог відкривав вогонь з автоматичних станкових гранатометів та великокаліберних кулеметів. У районі населеного пункту Майорськ ворог здійснив дистанційне мінування з автоматичних станкових гранатометів мінами ПОМ-2. Бойових втрат серед наших захисників за поточну добу немає.