За грудень мешканці Дніпра сплачують за тепло на 30 % менше, ніж минулого сезону

15.01.2020 18:45   -
Автор:

Ціна на тепло для мешканців Дніпра у грудні знизилася в середньому на 30 % у порівнянні з відповідним періодом 2018 року.
Про це під час прямої телефонної лінії 15 січня розповів директор комунального підприємства «Теплоенерго» Андрій Клименко.
За його словами, суму у платіжках зменшено завдяки зниженню ціни на газ за постановою Кабміну № 1082 та проведеній модернізації котельного обладнання, теплових мереж (внаслідок якої зменшено тепловтрати та зекономлено енергоресурси). Наприклад, за минулий міжопалювальний сезон підприємство замінило ізоляцію на 40 км тепломереж, також оновило близько 12 км самих мереж, відремонтувало 27 котлів і модернізувало понад 40 насосів. З урахуванням цих видів робіт тепловтрати вдалося знизити до мінімальних 8 %, хоча раніше ця цифра сягала 28 %.
«З прийняттям згаданого документа почали проводити перерахунок нашим абонентам, частині з яких могли прийти платіжки ще без урахування відповідного перерахування. Але зараз ситуація вже вирівнюється, і люди отримують знижені суми. Наприклад, у середньому економія для однокімнатної квартири становить 220 грн, двокімнатної – понад 400 грн та трикімнатної – від 450 грн і більше», – пояснив Андрій Клименко.

Він також додав: «Якщо мешканцям усе ж надійшли платіжки з неперерахованими сумами, то за перерахунком можна звертатися за номерами телефонів, що вказані у квитанціях, або до центральної абонентської служби КП «Теплоенерго» (вул. Глінки, 15) чи до районних абонслужб підприємства. У випадку, якщо абонент заплатив неперераховану суму, то відповідний перерахунок буде зроблений вже наступного місяця».
Комунальне підприємство «Теплоенерго» опалює понад 3 800 житлових будинків, 205 шкіл, 176 дитсадків, 78 медзакладів.
Днепр. Главное