За два місяці поліція Дніпра вилучила майже 21 тонну металобрухту

02.05.2018 14:45   -
Автор:

В період з 22 лютого по 19 квітня поліція Дніпра під час відпрацювання території виявила 43 пункти прийому металобрухту.
Про це стало відомо з відповіді на інформаційний запит журналіста Інтернет-видання «ДНІПРО. ГОЛОВНЕ».
Слідчими відділами в цей період було відкрито 8 кримінальних проваджень, за ознаками складу злочину, передбаченого ст. 213 КК України. За порушення порядку здійснення операцій з металобрухтом повідомлено про підозру 4 особам за вчинення кримінального правопорушення та направлено до суду з обвинувальним актом. Санкцією ст. 213 КК України за здійснення операцій з брухтом кольорових і чорних металів без державної реєстрації або без спеціального дозволу, одержання якого передбачено законодавством, або надання приміщень та споруд для розташування незаконних пунктів прийому, схову та збуту металобрухту, організацію незаконних пунктів прийому, схову та збуту металобрухту передбачено штраф від 100 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи від 100 до 200 годин). Дії, передбачені частиною першою цієї статті, якщо вони вчинені особою, раніше судимою за злочин, передбачений цією статтею караються штрафом від 500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до 3 років.
Під час відпрацювання даних фактів працівниками відділень поліції Дніпровського ВП та підпорядкованих йому підрозділів проведено 8 санкціонованих обшуків, під час яких вилучено 20 981 кг металобрухту, який передано на збереження на офіційні майданчики у Дніпрі.
Крім цього, починаючи з 24 лютого поточного року працівниками Дніпровською міської ради були ужиті заходи щодо демонтажу 34 пунктів приймання металобрухту на території міста Дніпра, у ході яких було демонтовано 39 тимчасових споруд (гаражів), у яких приймався та зберігався металобрухт (за інформацією Дніпровської міської ради).