З січня подорожчає газ для населення, – НАК Нафтогаз

15.10.2019 11:45   -
Автор:

“Із січня ситуація буде такою: вартість газу ми адаптуємо до ринкової. Вона визначається як середнє арифметичне за ціною для промисловості. А там у нас абсолютно ринкові ціни”, – заявив директор ТОВ “Газопостачальна компанія “Нафтогаз” Максим Рабинович, передає “АСС“.
Він пояснив, що на даний момент Нафтогаз ціну блакитного палива для українців не визначає, а лише вибирає найменший із запропонованих йому чотирьох показників.
А ось ціна на газ для населення з 1 січня 2020 року в Україні зміниться – у напрямку збільшення. Це написано в законі, який скасовує з 1 січня спеціальні зобов’язання “Нафтогазу”.
Нагадаємо: в України є домовленості з МВФ, що ціни на газ для населення з 1 січня 2020 року повинні зрости до 12 300 гривень за тисячу кубів. Єдиний шанс на здешевлення – якщо газ в Європі дешевшає, то Україна, закупивши його за менші гроші, може знизити тариф для населення, не порушуючи домовленості з Фондом.
Джерело: https://acc.cv.ua/news/chernivtsi/z-sichnya-podorozhchae-gaz-dlya-naselennya—nak-naftogaz-50500. Сайт http://acc.cv.ua/