“З легкою парою” – на гарячому джерелі Арабатської Стрілки з’явилися онлайн веб-камери

01.10.2021 11:58   -

У популярному курортному селі Щасливцеве, розташованому на Арабатській Стрілці, почали діяти нові онлайн веб-камери. Вони встановлені на території SPA-комплексу «Територія здоров’я», організованого на базі геотермального джерела мінеральних вод, пише Акцент із посиланням на РБК Україна.

Всього в рамках комплексу встановлені 2 веб-камери, які здійснюють високоякісну онлайн-трансляцію в режимі реального часу. Вони працюють безперервно, що дозволяє перенестися на місце мовлення в будь-який зручний час року. 

Камери встановлені силами редакції «Кирилівка.Укр» для медіа-проєкту Арабатка.UA.

Перша веб-камера транслює вид на загальну зону відпочинку і Азовське море на тлі. Тут облаштовано 3 басейни для прийняття термальних ванн. Два з них вже обладнані драбинами для спуску у воду і оточені дерев’яним наземним покриттям. Навколо них встановлені дерев’яні тапчани, на яких можна відпочити в перервах між водними процедурами, залишити рушники та одяг. Третій басейн, розташований лівіше, поки являє собою звичайний виритий в землі котлован, наповнений водою з джерела, але в подальшому його теж планують обладнати. 

Вода у всіх трьох басейнах відрізняється за температурою. Найгарячіша вода в першому басейні, який знаходиться ближче до паркану: тут її температура круглий рік становить близько 40-45⁰С. У наступному обладнаному басейні вода не така гаряча, а в останньому – найбільш прохолодна, тому він призначений в основному для купань в теплу пору року. 

Переглянути веб-камеру можна за посиланням:

https://arabatka.ua/webcam/schastlivtsevo/spring/

Запис з веб-камери:

Друга точка мовлення знаходиться в VIP-зоні з боку недобудованої реабілітаційної клініки Козявкіна (її видно позаду). У центрі VIP-зони знаходиться невеликий прямокутний басейн з двома сходами. Навколо, під навісами, облаштовано місця для відпочинку з шезлонгами. Зазвичай людей тут менше, ніж біля основних басейнів. 

Переглянути веб-камеру можна за посиланням:

https://arabatka.ua/webcam/schastlivtsevo/spring-vip/

Запис з веб-камери:

Відзначимо, що в рамках комплексу «Територія здоров’я» для відвідувачів працюють душі з прісною водою, є туалети, камери схову і підзарядки для телефонів. Також на території діє фуд-зона, де можна перекусити і випити кави. Сам комплекс відкритий щодня і цілий рік. 

Нагадаємо, що термальне джерело в Щасливцевому – це один з трьох гарячих джерел на Арабатській Стрілці, які з’явилися в 60-70х роках ХХ століття в результаті георозвідки з пошуку прісної води, нафти і газу. За своїм хімічним складом вода в ньому є високомінералізованою йодо-бромною хлоридно-натрієвою і має стабільно високу температурою ротягом всього року.