З 8 листопада невакцинованих працівників не допускатимуть до роботи

07.11.2021 17:00   -

Громадяни України, які не вакцинувалися проти коронавірусу, ризикують отримати неприємності на роботі – згідно із постановами уряду, таких співробітників не мають права допускати до роботи. Постанова Кабміну була зареєстрована 7 жовтня і згідно припису вступає в силу через 1 місяць, тобто, 8 листопада 2021 року.

Правда, це обмеження стосується далеко не всіх. Постанова зачіпає працівників центральних органів виконавчої влади та їхніх територіальних органів, місцевих державних адміністрацій та їхніх структурних підрозділів, працівників закладів вищої, післядипломної, фахової передвищої, професійної (професійно-технічної), загальної середньої, у тому числі спеціальних, дошкільної, позашкільної освіти, закладів спеціалізованої освіти та наукових установ незалежно від типу та форми власності.

Найнеприємніше – невакцинованих працівників будуть відсторонювати від роботи без збереження заробітної плати.

Освітяни та працівники органів влади кожен день взаємодіють із великою кількістю людей, а тому ризикують інфікуватися на коронавірусну хворобу. Майже всі, хто потрапляє в лікарню з COVID-19 — невакциновані. Це рішення покликане захистити життя і здоров’я українців та їхніх близьких, створивши безпечне середовище в закладах освіти та державних установах“, – заявляв раніше міністр МОЗ Віктор Ляшко.

В наказі Міністерства охорони здоров’я підкреслюється, що такі заходи впроваджуються “з метою забезпечення епідемічного благополуччя населення України, попередження інфекцій, керованих засобами специфічної профілактики”.