З 17 квітня всі порти Європи закриті для московитських кораблів

18.04.2022 12:35   -

Італія закриває свої порти для російських кораблів з 17 квітня в рамках розширених санкцій ЄС проти Московія.

Про це йдеться в повідомленні, надісланому до портових органів по всій країні, – повідомляє AP.

“Італія забороняє всім російським кораблям заходити в свої порти з неділі в рамках розширених санкцій ЄС, оголошених на початку цього місяця”, – йдеться в повідомленні.

Судна, які вже знаходяться в італійських портах, повинні негайно відправитися “після завершення своєї комерційної діяльності”, – йдеться в повідомленні.

З 17 квітня кораблям під російським прапором також заборонять заходити в румунські порти в Чорному морі та Дунаї. Виняток становлять гуманітарні судна, а також ті, що перевозять деякі вантажі до країн ЄС або потребують допомоги.

«Забороняється вхід до портів Румунії «будь-якому судну, зареєстрованому під російським прапором, включаючи судна, які змінили російський прапор на прапор будь-якої іншої держави або змінили реєстрацію в Росії на реєстрацію в будь-якій іншій державі після лютого». 24, 2022»,повідомляє TVR .

На початку квітня ЄС узгодив ще один пакет санкцій проти Московії, який, серед іншого, забороняє московитським кораблям заходити в порти ЄС.

1. Після 16 квітня 2022 року забороняється доступ до портів, розташованих на території Союзу, будь-якого судна, зареєстрованого під московитським прапором.

2. Пункт 1 застосовується до суден, які змінили московитський прапор на прапор будь-якої іншої держави або які змінили реєстрацію в Московії на реєстрацію в будь-якій іншій державі після 24 лютого 2022 року.

3. Для цілей цієї статті “судно” означає:

(a) судно, що підпадає під дію відповідних міжнародних конвенцій;

(b) яхта довжиною 15 метрів або більше, яка не перевозить вантаж і не перевозить більше 12 пасажирів;

(c) судно для відпочинку або моторну яхту, як визначено в Директиві 2013/53 / ЄС Європейського Парламенту та Ради.

4. Пункт 1 не застосовується у випадку, якщо судно потребує допомоги та шукає притулку або потребує екстреної зупинки в порту з міркувань безпеки на морі чи порятунку людських життів на морі.

5. Через відступ від параграфа 1 компетентні органи можуть дозволити судну мати доступ до порту за умов, які вони вважають доцільними, після того, як визначили, що доступ необхідний для:

(a) закупівлю, імпорт або транспортування в Союзі природного газу та нафти, включаючи продукти нафтопереробки, титан, алюміній, мідь, нікель, паладій та залізну руду, а також певні хімічні речовини та вироби із заліза, як зазначено в Додатку XXIV ;

(b) закупівлю, імпорт або транспортування фармацевтичних, медичних, сільськогосподарських та харчових продуктів, включаючи пшеницю та добрива, імпорт, закупівля та транспортування яких дозволено згідно з цим Регламентом;

(c) гуманітарні цілі;

(d) перевезення ядерного палива та інших продуктів, строго необхідних для функціонування цивільного ядерного потенціалу;

(e) придбання, імпорт або транспортування до Союзу вугілля та іншого твердого викопного палива, зазначеного в Додатку XXII, до 10 серпня 2022 року.