З 15 липня на Дніпропетровщині почнуть створювати патрульну службу

01.07.2015 10:07   -
Автор:

15 липня на Дніпропетровщині стартує пілотний проект зі створення патрульної служби. Підготовку патрульних проводитиме Дніпропетровський державний університет внутрішніх справ. Уже наприкінці року на вулиці Дніпропетровщини замість представників ДАЇ та ППС вийдуть представники нової патрульної служби.
Про це розповів голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко, пише видання “ДНЕПР. ГЛАВНОЕ“.
Патрульна служба – це кардинально нова структура, яка замінить ДАЇ та ППС. До її складу увійдуть як нові спеціалісти, так і колишні робітники ДАЇ та ППС. Всі патрульні повинні будуть пройти жорсткий відбір та довести порядність й професіоналізм.
Читайте також: Самой большой проблемой Днепропетровска жители считают руководство города
«Патрульна служба стане основою оновленої системи контролю за правопорядком. Відбір кандидатів буде здійснюватись за спеціальною методикою обласним управлінням внутрішніх справ та громадськістю. Ця патрульна служба докорінно змінить систему охорони правопорядку відповідно до сучасних стандартів», – наголосив Валентин Резніченко.
Зарплата рядового міліціонера у патрульній службі становитиме близько 8 тис грн. Очікується, що патрульна служба розпочне роботу вже у грудні, після того як складуть повноваження ДАЇ та ППС.
На Дніпропетровщині до нової патрульної служби планують залучити близько 1000 фахівців.
Читайте також: У центрі Дніпропетровська нардеп знайшов “завалену сміттям” комунальну власність (ФОТО)