З 1 серпня міська рада має повністю перейти на систему електронних закупівель

21.04.2016 09:24   -
Автор:

Члени комісії з питань бюджету, фінансів та місцевого самоврядування нагадали керівникам підприємств, що вже з 1 серпня міська рада має повністю перейти на систему електронних закупівель. Деякі з комунальних підприємств лише починають запроваджувати цю систему у своїй роботі, інші – вже давно нею користуються.
Про це повідомляє Інтернет-видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ» з посиланням на прес-службу Дніпропетровської міськради.
Так, комунальне підприємство «Дніпропетровський електротранспорт» проводить закупівлі через систему ProZorro з жовтня минулого року. За словами в.о. директора КП «Дніпропетровський електротранспорт» Володимира Легкого, на сьогодні комунальне підприємство провело 311 процедур через цю систему. Ще 50 – у стадії підготовки. Через ProZorro були проведені закупівлі на суму близько 8 мільйонів гривень. За словами Володимира Легкого, одна з основних проблем при проведенні закупок через систему Prozorro– це невідповідність вимогам товарів, що поставляються.
«Заслухавши керівників комунальних підприємств, які вже мають досвід роботи у системі ProZorro ми з’ясували, що вони стикаються ще з однією проблемою – деякі бізнесмени не хочуть працювати по електронній системі. Мені здається, це через недостатню інформованість представників бізнесу. Можу сказати, що Prozorro- це система майбутнього, і головна її мета – позбутися корупції. Тому ми жорстко будемо контролювати її запровадження у роботі комунальних підприємств», – сказав Артем Хмельников.
Читайте также: 21-22 апреля в Днепропетровске пройдет Международный студенческий саммит.