YouTube заблокував новий німецькомовний канал російських пропагандистів у день запуску

16.12.2021 18:44   -

Російські пропагандисти RT, які фінансуються Кремлем, запустили сьогодні, 16 грудня, свій новий канал німецькою мовою на YouTube. Відеохостинг одразу заблокував його. Про це написала в Telegram директор RT DE Дінара Токтосунова та повідомив Bild.

“YouTube відразу ж заблокував наш новий канал, яким транслювали RT auf Sendung”, – написала Токтосунова.

За інформацією Bild, YouTube заблокував RT DE через п’ять годин після початку трансляції.

“Канал RT DE був видалений з YouTube у вересні за порушення умов використання. Якщо канал видалений, власник каналу не може використовувати, володіти або створювати будь-які інші канали YouTube. Тому канал RT auf Sendung також був видалений за порушення умов використання YouTube, а саме за обхід раніше накладених обмежень”, – заявили у YouTube.

Про запуск свого нового німецькомовного телеканала пропагандисти RT повідомили сьогодні вранці. Вони планували організувати цілодобове мовлення на Німеччину, Австрію та Швейцарію.

Окрім спроби мовлення через YouTube пропагандисти почали вести трансляцію безпосередньо зі свого сайту.

Як пише Bild, кремлівські пропагандисти отримали ліцензію на мовлення у дружній Росії Сербії та вважають, що мають право транслювати свої програми на інші країни Європи – нібито на основі європейської угоди про транскордонне телебачення. 

Медіарегулятор Берліна та землі Бранденбург на запит Bild відповів, що, за попередньою оцінкою, сербська ліцензія не є достатньою підставою для мовлення у Німеччині.

Згідно з інформацією Bild, можливо, влада Німеччини добиватиметься судової заборони мовлення RT DE, яке вони вважають незаконним.

28 вересня YouTube назавжди видалив два німецькі канали пропагандистів із Russia Today за розповсюдження неправдивої інформації про коронавірус, а також за порушення умов використання сервісу.