Євген Удод: “Ми відкриті для пропозицій громадськості”

29.08.2014 12:00   -
Автор:

Дніпропетровська обласна рада оприлюднила проекти рішень на чергову XXVII сесію. 18 проектів рішень Дніпропетровської обласної ради, які планується винести на розгляд депутатів на черговій XXVII сесії вже знаходяться у загальному доступі на офіційному сайті обласної ради: http://oblrada.dp.ua/official-records/projects. Усі вони можуть пройти громадську експертизу.
Про це повідомляє інтернет-видання “ГЛАВНОЕ”.
Серед основних – питання про стан готовності житлово-комунального господарства, підприємств паливно-енергетичного комплексу та об’єктів соціальної сфери до роботи в осінньо-зимовий період 2014/2015 року; затвердження Стратегії розвитку Дніпропетровської області на період до 2020 року; внесення змін до рішення обласної ради «Про обласний бюджет на 2014 рік».
«Обласна рада робить все можливе для залучення громадськості до прийняття важливих управлінських рішень. Саме для цього загальними зусиллями був розроблений механізм взаємодії обласної ради з громадськістю. Зовсім скоро ми зможемо побачити роботу цього механізму в дії. Проекти рішень оприлюднені на сайті обласної ради. Ми відкриті для пропозицій громадськості і готові надати будь-які документи, що стосуються проектів рішень, які будуть підлягати громадській експертизі. У свою чергу чекаю неупередженості та пунктуальності від громадськості. На сесії розглядатимуться питання, від яких залежить нормальна життєдіяльність Дніпропетровщини. Слід дотримуватися законності, щоб не зірвати прийняття важливих рішень, від яких залежить добробут усіх жителів регіону», – підкреслив Євген Удод.
Нагадаємо, що Дніпропетровська обласна рада першою в Україні розробила порядок громадської експертизи своїх рішень.
Громадська експертиза є однією з форм реалізації права громадян на участь у місцевому самоврядуванні і передбачає проведення експертизи проектів рішень та рішень обласної ради. Процес починається після письмового запиту інституту громадського суспільства про проведення громадської експертизи.
Заявник має право на ознайомлення з будь-якими документами, що стосуються предмету експертизи. За підсумками експертизи розробнику проекту рішення надаються пропозиції. Висновки громадської експертизи щодо проектів рішень надаються не пізніше, ніж за 10 робочих днів до проведення пленарного засідання.
Проекти рішень, які отримають негативну оцінку громадської експертизи, не будуть включені до порядку денного сесії облради.