Якщо Зеленський стане президентом, 2019 рік пройде у політичному хаосі, – експерт

02.04.2019 14:45   -
Автор:

У випадку зміни президента, весь 2019 рік пройде у політичному хаосі. В Раді будуть ухвалюватись одні рішення, в уряді інші, а президент говоритиме щось третє.
Про це в ефірі інформаційно-аналітичного проекту «Коментарі» на телеканалі ZIK заявив політичний експерт Кирило Молчанов.
Він висловив переконання, що є не так багато варіантів поведінки парламенту у випадку перемоги на президентських виборах Володимира Зеленського.
«Наприклад, частина депутатів буде групуватися довкола новообраного президента і, відповідно, намагатиметься бути його умовною фракцією. Тоді під різні рішення збиратиметься ситуативна пропрезидентська більшість», – розповідає фахівець.
Втім, підкреслює він, Верховна Рада може і вступити у жорстку «контру» з главою держави. Відповідно, відбудеться певний параліч державних інституцій.
«Я б на це подивився трохи ширше. Насправді, варто звернути увагу на те, що говорили більшість опозиційних лідерів, зокрема – Тарута і Добкін. З їх слів, зрозуміло, що їм вигідно, аби Зеленський був президентом, оскільки він буде слабким президентом», – переконаний Кирило Молчанов.
Мовляв, опоненти чинної влади розуміють, що коли в Україні буде слабкий президент, їм буде легше заводи свої фракції до Верховної Ради.
«Тому тут вибудовуватиметься такий олігархічний консенсус проти нині чинного Президента. Я особисто бачу, що у випадку зміни президента, весь 2019 рік пройде у політичному хаосі, коли в Раді будуть ухвалюватись одні рішення, в уряді інші, а президент казатиме щось третє», – заявив політичний експерт.