Як змінилася зарплатня робітників Дніпропетровщини у різних галузях за півроку?

08.10.2018 17:45   -
Автор:

У цілому динаміка заробітних плат на Дніпропетровщині у різних сферах показує дуже «рухливі» результати. Зарплатня робітників впродовж першого півріччя 2018 року постійно рухалася то вниз, то вверх. Середнє арифметичне по усім заробітнім платам становить від 7761 гривень у лютому (найменший показник) і 9268 гривень у липні (найбільший показник). У серпні середня заробітна плата трохи спрямувала вниз і сягнула позначки у 9002 гривні.
Про це повідомляє інтернет-видання «ДНІПРО. ГОЛОВНЕ» з посиланням на пресс-службу Головного управління статистики у Дніпропетровській області.
В залежності від виду діяльності спеціалісти Дніпропетровщини отримують кардинально різну зарплату. Найменшу зарплатню отримують робітники з тимчасового розміщування й організації харчування. Не дивлячись на те, що їхня заробітна плата поступово зростала впродовж першого півріччя 2018 року, працівники цієї сфери все одно отримають найменшу заробітну плату у розмірі 5704 гривні на місяць.
Найбільшу середню зарплатню як завжди отримують робітники зі сфери фінансової та страхової діяльності. Не дивлячись на те, що за півроку спеціалісти цієї галузі стали заробляти у середньому на 3 тисячі гривен менше, наразі вони все одно отримають найбільшу зарплату на Дніпропетровщині, яка дорівнює 16 523 гривні.
Детальніше з графіком зменшення та зростання зарплат різних видів діяльності можна ознайомитись на фото.