Як на Дніпропетровщині заробляють мільйони на енергії сонця

06.08.2019 18:00   -
Автор:

Дніпропетровщина залишається лідером в Україні за кількістю побутових електростанцій. Наразі в області 1546 домогосподарств, що генерують електроенергію для власних потреб, а надлишок продають у мережу.
Про це повідомляє Інтернет-видання «ДНІПРО. ГОЛОВНЕ» із посиланням на «Вісті Придніпров’я».
У середньому, один побутовий виробник електроенергії Дніпропетровщини окрім себе забезпечує світлом ще 9 родин. За І півріччя 2019 року просьюмери* області продали у мережу 16 млн кВт∙год та отримали понад 70 млн грн доходу. Усі нарахування та виплати здійснює постачальник «Дніпровські енергетичні послуги» за «зеленим» тарифом, що встановлений державою.
«Українські родини підтримують світовий тренд і продовжують активно переходити на «чисту» електроенергію. Дніпропетровщина впевнено тримає першість у цьому питанні. Просьюмери області роблять свій внесок у розвиток енергонезалежності країни. Ми піклуємося, щоб усі виплати за «зеленим» тарифом були здійснені своєчасно та у повному обсязі», — сказав директор «Дніпровських енергетичних послуг» Юрій Федько.
Лише з початку 2019 року на Дніпропетровщині встановлено 664 нових домашніх електростанцій. Найбільше їх розташовано у Нікопольському районі.
Усього за даними Держенергоефективності, станом на 1 липня 2019 року в Україні налічується понад 12 тис. домогосподарств із сонячними електростанціями загальною потужністю 280 мВт.