Як Дніпропетровщина готується до зими

29.08.2019 17:00   -
Автор:

Комунальники Дніпропетровщини перевіряють комунікації та лагодять несправні мережі. Нині готовність області до опалювального сезону – вже понад 80%.
Про це повідомляє Інтернет-видання «ДНІПРО. ГОЛОВНЕ» із посиланням на департамент житлово-комунального господарства та будівництва Дніпропетровської облдержадміністрації.
«Комунальники технічно готують багатоквартирні будинки, лікарні, дитсадки до початку опалювального сезону. Там, де є потреба, приводять до ладу покрівлі будинків, водопровідні мережі, системи опалення. В середньому по області вже готові до зими понад 80% об’єктів», – розповіли в департаменті.
Тривають перевірки і в котельнях. Якщо треба, ремонтують насосне обладнання, замінюють котли. У розпалі – й ремонтні роботи на аварійних ділянках теплотрас.
«В опалювальний сезон значно зростає навантаження в електромережі. Багато хто з мешканців у холоди користуються електрокотлами та нагрівачами. Стара проводка не витримує такого навантаження. Тож наразі у під’їздах житлових будинків комунальники модернізують її», – додали в департаменті.
Загалом на Дніпропетровщині понад 12 тис житлових багатоквартирних будинків з централізованим теплопостачанням. Більш ніж 2 тис об’єктів соцсфери – дитсадків, лікарень, амбулаторій та ін.