Як будують новий чотирисмуговий автобан, що з’єднає Київ і Дніпро

24.04.2019 18:30   -
Автор:

Вже у 2021 році українці зможуть користуватися чотирисмуговим автобаном, що з’єднає Київ та Дніпро. Відтак відстань між містами можна буде подолати за чотири з половиною години замість шести чи восьми.
Про це повідомляє Інтернет-видання “ДНІПРО. ГОЛОВНЕ” з посиланням на прес-службу ДніпроОДА.
“В Дніпропетровській області триває будівництво чотирьохсмугової траси, яка проходитиме через Царичанку, Кобеляки, вийде на Решетилівку, де з’єднається з міжнародною трасою М03 Київ-Харків”, – повідомляють у Дніпропетровській ОДА.
Нова траса пройде в об’їзд населених пунктів Петриківського та Царичанського районів, що дасть змогу уникнути заторів та заощадити час. Її протяжність 146 кілометрів і проходить вона по території Полтавської та Дніпропетровської областей.

За даними Мінінфраструктури, на реалізацію проекту за останні два роки спрямовано рекордний обсяг коштів: у 2017 році – 252 мільйона гривень, у 2018 році – 1 мільярд 41 мільйон 955 тисяч гривень, у 2019 році планується профінансувати 800 мільйонів гривень.

Зазначається, що товщина дорожнього покриття бетонки разом з ущільненим і стабілізованим грунтом – майже 1,5 метра. Верхній шар (важкий бетон) – 26 сантиметрів.

На поздовжніх і поперечних швах важкого бетону на глибині 13 сантиметрів укладають армуючі елементи – заставні штирі. Вони не дають бетонним плитам зміщуватися після нарізки швів.