“Вже завтра пенсії для восьми мільйонів українців зростуть на 11%”, – прем’єр-міністр Денис Шмигаль

28.02.2021 21:36   -

З 1 березня уряд обіцяє індексацію пенсій для українських громадян. Отже, вже завтра, пенсії збільшаться на 11%, про що повідомив у Фейсбук прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, згадавши й про доплати до пенсій пенсіонерам за віком.

Вже від завтра пенсії для восьми мільйонів українців зростуть на 11%. В середньому зростання становитиме 300 грн. Також ми продовжуємо працювати над додатковими механізмами підтримки. Наприклад, минулого року люди віком від 80 років почали отримувати 500 грн щомісячної доплати, а вже цьогоріч додаткові виплати в розмірі 400 грн почнуть отримувати й люди старше 75 років“, – написав Шмигаль.

Денис Шмигаль пообіцяв, що невдовзі буде впроваджена додаткова, накописувальна пенсійна система, а індексація не буде разовою акцією і буде проводитись щорічно. Для цього уряд розробив відповідний законопроєкт.

Уряд також подав законопроєкт, який чітко визначатиме автоматичну індексацію пенсій 1 березня. Ще одним кроком до справедливої та достойної пенсії в Україні стане запровадження накопичувальної системи, над якою Уряд і Парламент зараз активно ведуть роботу“, – додав прем’єр-міністр.