Вже час готуватися: чи буде ДПА в Ураїні у 2024 році

27.09.2023 14:07   -

В Українському центрі оцінювання якості освіти готуються до нового формату державної підсумкової атестації. Проте, чи буде ДПА у 2024 році, – повідомляє сайт «Наше місто» з посиланням на Міністерство освіти та науки України.

У 2024 році в окремих початкових закладах збираються провести пілотування моніторингової ДПА. Для нього залучать 2 тис. учасників на добровільній основі, які пройдуть завдання для визначення якості нового оцінювання. Педагоги та учні, які візьмуть участь у пілотуванні, згодом мають надати відгук про те, чи комфортно їм було під час застосування розробленого формату.

«Мета пілоту ДПА у 2024 році – напрацювання інструментів та пілотування процедур. Складати учні його будуть з мовно-літературної та математичної галузей», – повідомила очільниця УЦОЯО Тетяна Вакуленко.

Чи буде ДПА у 9 та 11 класах?

У МОН ухвалили рішення не проводити ДПА у 2024 році – про це повідомив заступник міністра освіти і науки України Михайло Вінницький.

Такому рішенню сприяло те, що програма Нової української школи ще не охопила 9-й клас, і проведення атестації за старою програмою стало б недоцільним.

За матеріалами Наше Місто.