Виправляють помилки радянських будівельників. У Дніпрі комунальники комплексно вирішують проблему відтоку дощової води та облаштовують колектори

22.06.2024 18:38   -

У Дніпрі через помилки радянських будівельників на деяких житлових масивах є проблема відтоку дощової води. В ті часи не приділяли належної уваги водовідведенню та не будували колектори зливової каналізації. Зараз ця проблема вирішується. Так, торік на вулиці Холодильній (від буд. № 61 до вул. Березинської) були розпочаті роботи з улаштування дощоприймальної мережі на ж/м Калинівський-6, які продовжуються і цього року.

«Відремонтовано близько 450 м дощового колектору та 10  дощоприймальних колодязів. Проведено очищення зливового колектору в районі будинків 28-30 по вул. Березинській. Відновлено оглядові колодязі на колекторі для  покращення його обслуговування у майбутньому», – зазначив Михайло Ступак, заступник начальника КП «УРЕА» Дніпровської міськради.

«Дуже задоволені, що проводяться такі роботи. Це дійсно потрібно, дякую», – каже пані Зінаїда, місцева мешканка.

Проінспектувати хід робіт завітав Олексій Самілик, директор департаменту благоустрою та інфраструктури Дніпровської міської ради. Сьогодні, 22 червня, він чергує по місту. 

«У радянські часи тут була система по збору води, яка дренувала воду в землю. Більш того, за такою схемою функціонує більшість інших житлових масивів міста. Зараз ми вирішуємо цю проблему. Також ми провели обстеження зелених насаджень, видалили аварійні дерева, деякі омолодили, відремонтували мережу зовнішнього освітлення. Робимо ці роботи, в тому числі,  щоб не повертатися на одну і ту саму локацію », – розповідає Олексій Самілик.

На цій ділянці застосовується комплексний підхід, тому окрім облаштування зливової каналізації виконано ремонт дорожнього та тротуарного покриття.

«Ми ремонтуємо ділянку довжиною 850 м, яка слугує основним сполученням для пішоходів з однією із найбільш завантажених вулиць лівого берега – вул. Березинською. Через неї курсує багато маршрутів громадського та приватного транспорту. Покриття пішохідної зони улаштовується із тротуарної плитки замість розбитого асфальтобетону. При виконанні робіт як завжди використовується принцип зональності тротуару, ремонтуються підходи до під’їздів, виконуються відповідні пониження бортового каменю до рівня проїзної частини, а також установлюються тактильні елементи», – розказав Дмитро Коробов, заступник директора департаменту благоустрою та інфраструктури Дніпровської міської ради.

Окрім цього на ділянці від вул. Старочумацької до буд. № 61 по вул. Холодильній оновлюється дорожнє покриття, яке за останні декілька десятків років повністю було зруйноване. Для його відновлення необхідно було виконати правильне водовідведення з проїзної частини до дощоприймальної мережі, якої на цьому житловому масиві ніколи не було. Загальна площа відремонтованого дорожнього та тротуарного покриття складає близько 9 тис. кв м.