Вимагав 1000 доларів: на Дніпропетровщині судитимуть керівника військкомату

19.01.2022 13:09   -

У Кривому Розі керівник одного з відділів військового комісаріату хотів нажитися на призовниках, вимагаючи у них хабар у розмірі 1 000 доларів США за непризов до армії.

Хабарника затримали на гарячому, а Криворізька спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері вже направила до Апостолівського районного суду Дніпропетровської області обвинувальний акт стосовно начальника 1 відділу Криворізького районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Дніпропетровської області за фактом прохання та одержання службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди з використанням службового становища (ч. 3 ст. 368 КК України).

Встановлено, що у жовтні 2021 року підполковник, за неправомірну вигоду в сумі 1 тис. дол. США запропонував громадянину Б «вирішити питання»
щодо не оповіщення його про призов на строкову військову службу до 1 відділу Криворізького РТЦК та СП Дніпропетровської області, що унеможливлює проходження військово-лікарської комісії та в подальшому призову на строкову військову службу у Збройні Сили України. 22.10.2021, під час одержання неправомірної вигоди в сумі 26 тис. 400 грн, начальника відділу затримали правоохоронці в порядку ст. 208 КПК України. 23.10.2021 йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави в сумі 181 тис. 600 гривень
“, – йдеться у повідомленні прокуратури.

Поставити крапку у справі тепер має суд. Таке правопорушення карається позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.