Вийшов перший трейлер нової частини «Матриці»

10.09.2021 07:47   -

Компанія Warner Bros. випустила перший трейлер бойовика «Матриця. Воскресіння» (Matrix Resurrections), – повідомляє Wired.

У ролику постарілий Нео (Кіану Рівз) нічого не пам’ятає про війну з машинами і відвідує психіатра (Ніл Патрік Харріс), якому розповідає про дивні сни. Він також знайомиться з Трініті, яка теж нічого не пам’ятає про їхнє спільне минуле. У справу знову вступає Морфеус і пропонує знамениті «синю» та «червону» таблетку, після чого всі герої знову опиняються в Матриці.

Видання зазначає, що після виходу перших частин фільму «червона» таблетка стала свого роду «метафорою політичного пробудження, прийняття крайніх правих і часто жінконенависницьких поглядів». У 2020 році засновник Tesla і SpaceX Ілон Маск опублікував твіт, яким закликав своїх послідовників «прийняти червону таблетку», на що дочка тодішнього президента США Іванка Трамп відповіла: «Прийнято». Ліллі Вачовські, яка разом зі своєю сестрою Ланою створювала франшизу «Матриця», відповіла: «До біса вас обох».

«Це був один з перших, якщо не перший раз, коли творці фільму висловили невдоволення тим, як їхня творчість була запозичена темними куточками інтернету», — зазначає видання.

Режисером картини виступила Лана Вачовскі. Прем’єра фільму в кінотеатрах і на стримінговому сервісі HBO Max призначена на 22 грудня 2021 року.

Напередодні компанія Warner Bros. офіційно опублікувала перший тизер «Матриці: Воскресіння».