Встановлення енергоощадних дверей та ремонт аварійних під’їздів: 271 будинок Дніпра став теплішим та затишнішим

15.12.2023 14:01   -

У місті Дніпро триває процес відновлення аварійного житлового фонду. Крім заміни ліфтів та оновлення дахів, проводяться ремонтні роботи в аварійних під’їздах. У цьому році такі роботи виконали в будинку № 44 на проспекті Петра Калнишевського. Триває завершення ремонту четвертого під’їзду.

Два роки тому Лілія Курінна розпочала новий етап свого життя у Дніпрі, коли, на початку повномасштабного конфлікту, вона разом із своєю родиною переїхала сюди з Краматорська. Жінка зазначає, що під’їзд був у дуже запущеному стані.

«Там уже облізла фарба, все сипалось, було незатишно. А тепер гарно зробили, і двері замінили. І дійсно я відчуваю, що стало тепліше, тим паче мешкаю на першому поверсі і навіть у квартирі теж стало набагато тепліше. Дякуємо», – прокоментувала Лілія Курінна.

Аналогічні роботи також проводяться у будинку № 23 на проспекті Петра Калнишевського в місті Дніпро. Мешканка Анжела Коваленко поділилася своїми враженнями:«Двері були дерев’яні і через це постійно взимку поступало холодне повітря – тепло, звісно ж, не зберігалось. Стіни також мали жахливий стан. Під’їзд не ремонтували близько 7 років, до цього робили легкий косметичний ремонт. А зараз нам, окрім нових дверей та ремонту, ще й замінили дах. Ми дуже зраділи і дуже вдячні місту за допомогу».

У цих двох будинках триває ремонт у всіх під’їздах. Здійснюється шпаклювання стін, обробка протигрибковою сумішшю та фарбування панелей. Крім того, проводиться заміна дверей на металопластикові.

«Вони більш енергоефективні і завдяки цьому взимку у під’їздах зберігатиметься тепло. Ці роботи ми виконуємо силами комунального підприємства, підʼїзди дійсно були в аварійному стані. У цілому будинок № 44 ми звершуємо ремонтувати до кінця цього тижня, а будинок № 23 – за два тижні», – прокоментував начальник Індустріального району КП «Жилсервіс-5» ДМР Володимир Тітов.

Роботи у цих будинках виконуються за заявками мешканців, каже представник департаменту житлового господарства ДМР Єгор Худяков: «Цього року ми виконали подібні ремонти у 271 будинку Дніпра. Це були як аварійні, так і за заявками мешканців, які звертались на прийомі міського голови Бориса Філатова або до департаменту житлового господарства ДМР чи на контакт-центр».