Всеукраїнський проект «Дерево – душа Героя» починається у Дніпропетровську

16.04.2015 17:30   -
Автор:

Перше дерево з`явиться у Дніпропетровську 21 квітня, в день Пам’яті, о 13:00 біля храму Різдва Пресвятої Богородиці (дерев’яний храм) на ж/м Комунар, вул. Набережна заводька. Приблизна кількість дерев – від 20-ти. Висаджувати дерева можна майже до кінця травня.
Про це пише у фейсбук Катерина Леонова, передає видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ».
«Люди живуть в середньому 60 років. Дерева можуть жити більше: від 100 до 600 років. За період Революції та Війни з невизнаними республіками та Росією-агресором в Україні загинуло багато тисяч українських солдат – майже кожне місто прощалося з героями, тимчасово невизнаними та визнаними. Іх тисячі, але кожен з них вартий уваги та пам’яті. Про визвольну місію українців мають пам’ятати не тільки їх сім`ї, але й люди, які живуть під мирним небом, діти, онуки, праонуки… ми з вами», – зазначається у повідомленні.
ПРО ПРОЕКТ:
Запрошуємо всі міста України, волонтерів та небайдужих організаторів концертів Піаніста Екстреміста, долучитися до проекту, яким можна увіковічити пам’ять про українських воїнів, що поклали своє життя заради нашої Волі. Ви можете посадити дерево і на своїй вулиці, біля свого будинку – це ваш вибір.
ІДЕЯ ПРОЕКТУ
Ідея проекту належить PIANO EXTREMISTу (Піаністу Майдану) – звичайній людині, яка іноді грає на так званих інструментах свободи в різних містах України і у зоні бойових дій, для українських військових.
РЕАЛІЗАЦІЯ ПРОЕКТУ.
Перший крок.
Давайте оберемо дерева, які ближче вашій душі та тим містам, де ви живете. Це може бути липа, дуб, тополя, калина, черемшина – будь-які дерева, завдяки яким простір наших міст стане кращим і в ньому захочеться жити, гуляти, радіти кожному дню.
Другий крок.
Оберіть місце – парк ліс, алею, майданчик – будь-яке місце, в якому ви б хотіли та могли посадити дерева.
Третій крок.
Кількість дерев – необмежена. Вам вирішувати скільки і де їх буде. Головне – це відчуття та бажання зробити щось гарне для майбутнього вашої країни.
Четвертий крок.
Як зазначити, що ці дерева – саме мають відношення до Героїв? Зробіть металеву табличку і напишіть на ній “Дерева – душі українських героїв” .
“Новими деревами ми зробимо Героїв України вічними. Адже кожен раз, проходячи повз них, люди будуть згадувати тих, кого немає, а діти будуть гратися і радіти життю під їх зеленим гіллям.
Залучайте до проекту «Дерево – душа Героя» друзів та родичів українських військових.
Зніміть відео, на якому ви саджаєте дерево(а) і розкажіть, кому присвячуєте. Герої не вмирають доти, доки є живі докази їх боротьби за свою Землю!
На кожному дереві може бути іменна табличка, а може – просто напис “Герой України”, – пише Катерина Леонова.