Всесвітній економічний форум знову відкрився після перерви, московитів не запрошено

23.05.2022 20:31   -

WEF 2022 Всесвітній економічний форум (англ. World Economic Forum, ВЕФ) збирається вперше навесні, а не в січні, коли він традиційно проводиться, оскільки його неодноразово переносили через COVID-19.

Окрім новизни, яку приносить зміна сезону, ВЕФ збирається у відповідальний час.

За свою 50-річну історію ВЕФ ніколи не стикався з такими безпрецедентними глобальними проблемами, як зараз у 2022 році, коли світ оговтається від глобальної пандемії, бореться за стримування руйнівного впливу кліматичної кризи та переживає геополітичний шторм. після вторгнення в Україну.

«Давос буде іншим, але не в основному через відсутність снігу, а через відсутність глобального співробітництва для вирішення цих найбільш гострих проблем», – сказав Борге Бренде, президент ВЕФ на брифінгу перед подією.

Тривала пандемія, шалена інфляція, падіння фондових ринків і війна в Україні є похмурим фоном для п’ятиденної події. Над усім нависла цьогорічна тема, яка має зловісне коло: «Історія на переломному етапі».

Навіть час і погода неправильні: замість звичайного снігу та свіжого січневого повітря прогнозують травневий дощ.

Так само буде приблизно 90 мільярдерів, які відстежуються Bloomberg Billionaires Index. Сюди входять філантропи Білл Гейтс і Джордж Сорос, магнат гедж-фондів Рей Даліо та індійець Гаутам Адані, чий особистий статок цього року різко зріс, зробивши його шостим найбагатшою людиною світу.

Цьогоріч відсутній звичайний контингент надбагатих московитських магнатів – деякі з тих, хто відвідував у 2020 році, зараз під санкціями – і багато їхніх китайських колег.

Вакантний будинок Московії, який роками був базою московитської делегації на заході, тепер перейшов під український фонд і переохрестили його на “Московитській дім військових злочинів”.

На цьому місці, де б проходили заходи та зустрічі з московитськими делегатами, тепер буде розміщена виставка, яка документує ймовірні воєнні злочини, скоєні московитськими військами.

Коли він офіційно відкриється в понеділок, він стане внутрішнім нагадуванням про триваючу війну поза дискусіями та дискусіями, які проводяться на сусідніх майданчиках WEF.

Цього року українські делегати будуть активно брати участь у програмі заходу, а президент Володимир Зеленський виступив на заході у прямому ефірі в понеділок, в Давос також прибув мер Києва Віталій Кличко і його брат Володимир.

Кліматична криза завжди є однією з головних тем для обговорення у WEF, і це не зміниться в 2022 році.

Дональд Трамп у 2020 році був у центрі уваги, американську делегацію цього року очолить міністр торгівлі Джіна Раймондо. Найвищим китайським чиновником є ​​Се Чженьхуа, спеціальний представник із питань зміни клімату.

Після того, як гості відвідають серію панелей, вони, як завжди, можуть піднятися по 33 кам’яних сходах до Steigenberger Grandhotel Belvedere, щоб відвідати закриті двері. Вечорами у них буде менше вечірок на вибір. Наприклад, JPMorgan не буде проводити традиційний захід у місцевій художній галереї.

Багато хто з відвідувачів цього року в захваті від повернення до нормального життя: зустрічі, рукостискання, потягування Monsteiner, місцеве пиво, виготовлене на найвищій пивоварні в Європі, у Piano Bar.