Вселенський патріарх Варфоломій прибув до України

21.08.2021 09:46   -

Сьогодні почався візит Його Всесвятості Варфоломія, Архієпископа Константинополя – Нового Рима і Вселенського Патріарха до України. 21 серпня о 10:00 відбудеться урочиста зустріч і подячна молитва Вселенського патріарха у Михайлівському Золотоверхому соборі з нагоди прибуття в Україну. 22 серпня патріарх Варфоломій разом із митрополитом Епіфанієм проведе літургію у Святій Софії. Початок богослужіння – 9:00.

З хлібом-сіллю та щиросердними вітаннями зустріли на українській землі Вселенського Патріарха Варфоломія. В аеропорту «Бориспіль» Його Всесвятість зустріли Митрополит Київський і всієї України Епіфаній з ієрархами Православної Церкви України, Прем‘єр-міністр України Денис Шмигаль та інші офіційні особи, – повідомляє ПЦУ.

«Вітаємо Вашу Всесвятість на українській землі та дуже радіємо Вашому візиту. Україна вітає Вселенського Патріарха!», – звернувся до Всесвятійшого владики Митрополит Епіфаній.

Патріарх Варфоломій прибув до Києва. Це його перший візит до автокефалії. |  Збруч

«Ваше Блаженство, ми раді прибути до України на Ваше запрошення…», – відповів Патріарх Варфоломій.

Нагадаємо, завтра ранком у Михайлівському Золотоверхому соборі відбудеться подячна молитва (Доксологія) з нагоди прибуття Вселенського Патріарха та офіційна зустріч Предстоятелів.

22 серпня вселенський патріарх Варфоломій та предстоятель Православної Церкви України Епіфаній очолять урочисту літургію в Києві біля Софійського собору.

Про те, що Вселенський патріарх Варфоломій відвідає Україну у 30-у річницю її Незалежності стало відомо у листопаді минулого року.

У 2019 році Варфоломій називав найважливішою подією року надання автокефалії ПЦУ за сприяння президента України Петра Порошенка.

Q&A: що треба знати про Томос та автокефалію для України

Варфоломій підписав Томос про автокефалію ПЦУ 5 січня 2019 року. Церемонія відбулася у Патріаршому соборі Святого Георгія в Стамбулі.

Вселенський Патріарх Варфоломій підписав Томос для Української Православної  Церкви — Інформаційне агентство «Україна Інформ». Новини України. новини  києва. Новини України та світу. Останні новини України. Інформаційне  агентство.