Все, що треба знати про застосунок для військовозобов’язаних «Резерв+»

14.06.2024 15:26   -

«Резерв+» – це мобільний додаток, розроблений Міністерством оборони України, який дозволяє військовозобов’язаним, призовникам та резервістам оновлювати свої облікові дані онлайн.Додаток був запущений 18 травня 2024 року. За це час понад мільйон українців оновили свої дані. Що треба знати, використовуючи додаток, – розповість «Наше Місто» з посиланням посиланням на Департамент правового забезпечення Дніпровської міської ради.

Додаток «Резерв+» можна безкоштовно завантажити з App Store та Google Play Market. Він дозволяє оновлювати інформацію про себе, не виходячи з дому, без необхідності відвідувати ТЦК або ЦНАП.

Основні функції “Резерв+”

  • Дистанційне оновлення облікових даних (без необхідності відвідувати ТЦК чи ЦНАП)
  • Перегляд військово-облікового квитка
  • Отримання інформації про мобілізацію
  • QR-код, який є електронним аналогом військово-облікового квитка (з 18 червня 2024 року)

Як оновити дані через “Резерв+”

  1. Завантажте додаток “Резерв+” з App Store або Google Play Market.
  2. Авторизуйтеся за допомогою системи BankID.
  3. Підтвердіть номер телефону, e-mail та фактичну адресу.
  4. Створіть пароль або налаштуйте вхід за біометричними даними.
  5. Оновіть свої дані.

Хто не зобов’язаний завантажувати “Резерв+”?

  • Військовослужбовці
  • Жінки, які не перебувають на військовому обліку
  • Особи віком до 18 років
  • Особи старше 60 років

Що робити при помилках у додатку “Резерв+”?

Неточні дані

Якщо виявлені невідповідності в інформації з реєстру “Оберіг”, необхідно звернутися до територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) за місцем вашого обліку. Помилки могли бути допущені працівниками ТЦК та СП під час внесення даних до реєстру.

Статус “У розшуку”

Цей статус надається особам, які порушили правила військового обліку. У такому випадку необхідно з’явитися до ТЦК та СП. Якщо статус «у розшуку» в застосунку отримав військовослужбовець, це може свідчити про те, що ТЦК не оновив дані реєстру після його вступу на службу. Прискорити оновлення інформації можна, звернувшись до ТЦК та СП.

Чи потрібно відвідувати ТЦК після оновлення даних у «Резерв+»

Особи, які оновили свої дані через «Резерв+», вже виконали свій обов’язок згідно із законом щодо оновлення персональної інформації. Подальша комунікація з ТЦК та СП з цього приводу не потрібна.

Звертаємо увагу, що при виїзді за кордон прикордонники орієнтуються на дані з «військового квитка» військовозобов’язаного громадянина України. «Резерв+» може знадобитися для перевірки автентичності військово-облікового документа.

У додатку “Резерв+” для військовозобов’язаних, призовників і резервістів з 18 червня буде доступний QR-код. Це буде повноцінний електронний військово-обліковий документ, який посадовці зможуть зчитувати також через додаток.

Нагадуємо, що військовозобов’язані мають 60 днів для оновлення своїх даних. Це можна зробити безпосередньо у ТЦК або через е-кабінет, завантаживши додаток “Резерв+”.