Вранці 2 листопада внаслідок обстрілу терористів загинув український воїн

02.11.2021 08:25   -

Уранці 2 листопада через обстріл терористами українських позицій біля Павлополя було смертельно поранено українського військового.

По наших позиціях в напрямку ПАВЛОПОЛЯ противник відкривав вогонь зі стрілецької зброї.Внаслідок ворожих дій один військовослужбовець дістав поранення, несумісне з життям. Командування та особовий склад Об’єднаних сил висловлює щирі співчуття рідним та близьким героя, який загинув за Україну“, – сказано в повідомленні прес-служби ООС.

За минулу добу, 1 листопада, в районі проведення операції Об’єднаних сил зафіксовано 11 порушень режиму припинення вогню. Для обстрілів терористи використовували, окрім іншого, міномети калібру 82 мм.

Поблизу НОВОЛУГАНСЬКОГО ворог вісім разів обстрілював позиції наших захисників, застосовуючи міномети калібру 82 мм, гранатомети різних систем та стрілецьку зброю. Неподалік СВІТЛОДАРСЬКА та ВОДЯНОГО, що на Приазов’ї, російські найманці задіяли гранатомети різних систем і стрілецьку зброю. Біля АВДІЇВКИ окупанти вели вогонь з мінометів калібру 82 мм. На збройні провокації українські захисники відкривали вогонь у відповідь, не застосовуючи заборонене Мінськими домовленостями озброєння, та змусили ворога припинити вогневу активність“, – уточнюється в повідомленні.

Проросійські терористи продовжують чинити перешкоди міжнародним спостерігачам, щоб і надалі здійснювати збройні провокації. Так, з 27.07.2020 (дати встановлення додаткових заходів щодо посилення режиму припинення вогню) зафіксовано 744 випадки обмеження діяльності СММ ОБСЄ: 668 на непідконтрольній території, 71 – на контрольованій урядом України території та п’ять у сірій зоні, – повідомила українська група участі ТКГ .