Вперше за 300 років держава нам не ворог, – священик ПЦУ

10.01.2019 10:00   -
Автор:

Священик ПЦУ із Дніпропетровщини Володимир Дерев`янко наголосив, що ухід, перехід у нас, українців, з нашим міцним традиційно-родинним укладом, завжди розглядався, як зрада! Невірно зараз подавати приєднання до ПЦУ, як перехід.
Про це він написав на своїй сторінці у Facebook, повідомляє Інтернет-видання “ДНІПРО. ГОЛОВНЕ“.
Ми-українська церква, з своєю складною історією, з окупаціями, “віджимами”, “братськими воз’єднаннями”, переносами митрополії, знищенням нашого єпископату, священства, до нас засилались нові “пастирі” московської школи, свідомі українства священики просто були вбиті, – заявив він.
На думку священика тепер наша Церква відроджується: “омита мученицькою кров’ю і Словом Спасителя:”Викуплені ви Високою Ціною”, нарешті, вперше за 300 років держава нам не ворог! Тепер це наша держава і Країна! Я більше не боюсь ні поліцейського, ні воїна – тепер вони захисники наші”.
За словами святого отця, нарешті настав час навести лад і порядок і всередині Церкви – привести у відповідність нашу назву і Статут. Відтепер українці на своїй, Богом даній землі, у своїй правічній Церкві з своїми Боголюбивими земляками повертаємось у світову родину Церков і народів”.
Він також наголосив, що українці не переходять, а повертають собі своє добре ім’я!
“Народивийся Христос да пребуде з нами,серед нас і над всіма нами! “Да будемо всі єдині!”, – написав Володимир Дерев`янко.