Восени Дніпро готується приймати одразу дві масштабні спортивні події

18.07.2017 15:45   -
Автор:

Восени до Дніпра вкотре з’їдуться бігуни з різних країн світу. 24 вересня у рамках програми мера Бориса Філатова «Дніпро – спортивна столиця» у місті відбудеться Dnipro ATB Marathon, який має зібрати близько 2,5 тис. спортсменів. Також у рамках цих змагань Дніпро вперше прийматиме чемпіонат України з марафонського бігу серед дорослих.
Про це повідомляє Інтернет-видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ» з посиланням на прес-службу міськради
Реєстрація на основні дистанції марафону, а це – 42 км, 21 км і 5 км, вже стартувала.
«Хотілося б, щоб на марафоні у вересні було якомога більше спортсменів. У нас є досвід проведення марафону та напівмарафонів. Тож восени бігова подія пройде на ще більш високому рівні», – зазначив Борис Філатов під час прес-конференції 18 липня.
Право провести в себе чемпіонат країни з марафонського бігу серед дорослих Дніпро виборов завдяки якісній організації марафону та напівмарафонів. Протягом семи років незмінним господарем першості було місто Біла Церква.
«Рівень, який ми продемонстрували минулого року, дав нам змогу претендувати на звання не просто спортивної, а й бігової столиці. До нас приїде еліта цього виду спорту, для якої ці змагання будуть відбірковими на чемпіонат Європи. Ми також чекаємо всіх любителів бігу», – повідомила президент Федерації легкої атлетики Дніпра Марина Філатова.
Для учасників Dnipro ATB Marathon обладнають 8 пунктів гідратації та харчування. Це – 1,5 тис. літрів води, ізотоніки, 2 тонни фруктів і печива. За станом здоров’я бігунів стежитимуть 13 карет швидкої допомоги та 9 екіпажів Червоного Хреста. Траса марафону, як і торік, проляже з площі Героїв Майдану в бік Льодової арени на Заводській Набережній, а також у бік ж/м Перемога-3 по Набережній Перемоги. Заради безпеки та комфорту маленьких бігунів маршрути дитячих забігів дещо скорегували. Про всі перекриття доріг і зміни в русі громадського транспорту дніпрян попередять заздалегідь.
Призовий фонд цьогорічного марафону у Дніпрі сягне 300 тис. грн. Кошти виділяє генеральний спонсор змагань – компанія «АТБ». Її представниця Наталя Шаповалова, зокрема, наголосила: компанія підтримує місто в реалізації програми «Дніпро – спортивна столиця».
Традиційно перед марафоном на учасників чекають відкриті тренування з президентом Федерації легкої атлетики Дніпра Мариною Філатовою.
Реєстрація на дистанції марафону триватиме до 23 вересня 2017 року або до вичерпання ліміту учасників. Взяти участь у забігах безкоштовно зможуть пенсіонери, люди з обмеженими можливостями, а також атовці. Деталі на сайті: wwwstartdnipro.com. Пряму трансляцію змагань можна буде переглянути на спортивному інтернет-каналі X-sport.
Нагадаємо, що перший марафон у Дніпрі – осінній Dnipro Eco Marathon – зібрав близько 1,5 тис. учасників із різних країн світу. Також минулого тижня Дніпро став першим українським містом, яке провело чемпіонат світу з воднолижного спорту.