Ворожі снайпери не припиняють обстрілів українських позицій на Донбасі

22.02.2021 08:46   -

За повідомленням прес-служби ООС, в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ», поблизу населеного пункту Світлодарськ російсько-окупаційні війська здійснили кілька прицільних пострілів в бік українських позицій зі снайперської зброї.

На щастя, дані обстріли не призвели до втрат чи поранень серед українських військових.

Загалом, за минулу добу було зафіксовано всього одне, згадане вище, порушення режиму припинення вогню з боку російських найманців.

Від початку поточної доби, 22 лютого, обстановка в районі проведення операції Об’єднаних сил контрольована українськими воїнами, порушень з боку російсько-окупаційних військ не було зафіксовано.

Сапери ДСНС розмінували майже 5 гектарів території та передали на знищення 144 вибухонебезпечних предмети.

Про дії збройних формувань Російської Федерації повідомлено представників ОБСЄ через Українську сторону Спільного центру контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін.

Нагадаємо, що уже цього року кілька українських військових загинули від снайперського вогню. Зокрема,  2 лютого в районі Торецька снайпером ЗС РФ був важко поранений військовослужбовець ЗСУ. Не зважаючи на надану допомогу, він помер в лікарняному закладі.

А 21 січня результаті обстрілу на Донбасі загинув морський піхотинець 28-річний Олександр Отрєп’єв.