Володимир-Волинський став на крок ближче до історичної назви

01.10.2021 14:33   -

1 жовтня під час засідання сесії міської ради більшість депутатів підтримала проєкт рішення про перейменування міста Володимира-Волинського на його історичну назву Володимир, – повідомила спільнота “Твій Володимир”. Рішення підтримали 30 обранців громади.

Відповідно до проєкту рішення, невдовзі буде порушене клопотання перед Волинською обласною радою щодо внесення подання до Верховної Ради України про повернення місту Володимиру-Волинському історичної назви Володимир, – повідомили у міськраді Володимира-Волинського.

Відтак остаточне рішення про перейменування міста має підтримати Верховна Рада України.

Нагадаємо, нещодавно на громадських слуханнях володимирчани підтримали ідею повернути місту колишню назву “Володимир”.

А ще раніше,18 вересня 2019 року, на засіданні Комітету Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування депутати одноголосно підтримали рішення про перейменування Переяслава-Хмельницького на Переяслав. Проєкт постанови 20 разів потрапляв до порядку денного, проте жодного разу депутати так і не дійшли до розгляду проєкту по суті. У Верховну Раду IX скликання знову внесли проєкт постанови про перейменування.

30 жовтня 2019 року Верховна Рада України перейменувала місто Переяслав-Хмельницький на Переяслав.